Kiemelten támogatja a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány az innovatív, nagy növekedési potenciállal rendelkező, globális piacokat megcélzó startup mikrovállalkozásokat.

A BVK augusztusban hirdette meg, idén harmadik alkalommal a Be Smart versenyt, az innovatív feltörekvő vállalkozások számára.  Szalai Piroska, a BVK kuratóriumi elnöke hétfőn a startup versenyt lezáró díjátadón bejelentette: a verseny első három helyezettje részt vehet Tel Avivban a világ legrangosabb technológiai és innovációs fesztiváljának számító Digital Life Design-on (DLD), ahol a nyertesek a külföldi sajtó előtt mutathatják be fejlesztéseiket.

Bagdy Gábor budapesti főpolgármester-helyettes úgy fogalmazott: a siker kulcsa azok kezében van, akik  elég innovatívak, hogy megtalálják a lehetőségeket arra, hogy az ötletből vállalkozás lehessen.

A verseny ideje alatt beérkezett 18 pályaműből a szakmai zsűri választotta ki az első három helyezettet. Idén először 3 különdíjat is kiosztottak.

Az első helyen a Synetiq magyar startup cég végzett. A Synetiq innovációja érzelmi kutatásokkal segíti a média tartalomgyártók munkáját.

A második helyezett a Reevio lett, amely webshopoknak ad segítséget termékértékelésben.

A harmadik helyezést a Joker Tao érte el, amely IT keretrendszer fejlesztésével és árusításával foglalkozik.

Különdíjat kapott a : Motiball (egészség rehabilitációs innovációért), a Gubbio, amely autista gyermekek és szüleik kommunikációját segítő alkalmazást fejleszt, valamint a Granted by me, amely egy mobilalkalmazással és a mögötte lévő szolgáltatással leváltja a felhasználónév/jelszó párost úgy, hogy közben sokkal egyszerűbbé és biztonságosabbá teszi a bejelentkezési folyamatot.