Gerilla Gourmet, nyuladalom, hollókői locsolkodás, a bárányok a várban hallgatnak: a hétvége programjaiból válogattunk.

Április 14-16. Gerilla Gourmet (Szeged)

A Gerilla Gourmet látványkonyhájában visszatérnek a magyar konyha gyökereihez, azokhoz a csúcsminőségű háztáji alapanyagokhoz, amelyek a Szeged környéki kiskertekben teremnek. A Mars Téri Piacon felkutatják a legszeretnivalóbb őstermelőket, vesznek paradicsomot Mari nénitől, articsókát Feri bácsitól, majd felkérik Magyarország és Szeged első számú séfjeit, hogy készítsék el belőlük a legkülönlegesebb, legvagányabb étkeket. Mindezt a Széchenyi tér kellős közepén, az oda látogatók szeme láttára.

Április 14-17. Húsvéti Nyuladalom (Siófok)

A 4 napos fesztiválon népi- és logikai fajátékokkal, kosaras körhintával, hintalóval, gólyalábakkal telik meg a Fő tér. Kézműves- és gasztronómiai vásár, őstermelők, gyerekekre épülő délelőtti és délutáni programok, gyerekzenekarok, interaktív gyermek előadások várják a kicsiket és nagyokat. Míg kora délutánonként a családi kikapcsolódásé lesz a főszerep, esténként a felnőtt korosztálynak kedvezveznek a szervezők, neves hazai előadók koncertjei várják a szórakozni vágyókat.

Április 15-17. Húsvét a Várkert Bazárban (Budapest)

Hímestojás kiállítás és kézművesek bemutatóján ismerhetjük meg a hagyományos díszítéseket: tojásírás, tojáspatkolás tojásdíszítés bemutatót láthatnak az érdeklődők. A gyerekeket állatsimogató, közös tojásfestés, kézműves foglalkozás, játszóház és gyerekkoncert várja. Fellépnek: Lajkó Félix, Kiscsillag, Cimbalimband, Balkan Fanatik, Tárkány Művek és a Parno Graszt.

Április 15-17. Hollókői Húsvéti Fesztivál (Hollókő)

A három napos Hollókői Húsvéti Fesztivál a hagyományok és az életöröm ünnepe. Egy hely, amit mindenkinek látnia kell! Gazdag folklórprogram, palóc gasztronómia, népszokások az elmaradhatatlan locsolkodással, koncertek, családi és gyermekprogramok nyújtanak feledhetetlen élményeket a vendégeknek. A fesztivál ideje alatt közt folyamatos program várja a bájos ékszerdoboz-faluba látogatókat, ahol az Ófalu parasztházai és köves utcája visszarepíti a látogatókat az időben.

Április 15-17. Húsvéti Bárányfesztivál (Budapest)

Budapest legnagyobb ingyenes húsvéti családi fesztiválja. Koncertek, báránysimogató, fenséges húsvéti ételek és rengeteg gyermekprogram a Húsvéti Bárányfesztiválon a Vajdahunyadvárban.