A húsvéti fesztiválok közül ajánljuk.

2016. március 26-28. Húsvéti Bárányfesztivál (Budapest, Vajdahunyadvárhoz)

A gasztronómiai élményeken túl a gyermekek ingyenes kézműves foglalkozásokon vehetnek részt mind a három nap során. A színpadon folyamatos programokkal és népi játékokkal szórakoztatjuk a közönséget. Húsvét Vasárnap a főzőversenyen is részt vehetnek a lelkes érdeklődők, ahol a legjobb bárányból készült fogás elkészítőjét jutalmazza majd a szakmai zsűri.

2016. március 26-28. Húsvét a Hortobágyon (Hortobágy)

Köszöntse a TAVASZ-t, ünnepelje a Húsvétot a pusztában! Az egykori Hortobágyon élők fő megélhetését hagyományosan a pásztorkodás, a halászat, pákászat és a kézművesség jelentette. A néphagyomány különleges húsvéti szokásról ugyan nem ír, ám mégis a puszta különleges kelléktárat biztosít ennek az ünnepnek és a tavasz érkezésének átélésére. A gémeskutak vizének éltető, tisztító frissessége, idei születésű kecskék, bárányok vidám ugrálása, vadlovak csikóinak nyerítése, hazaérkező madárcsapatok tengernyi sokasága tölti meg élettel a pusztát, a tavaszt.

2016. március 26-28. Hollókői Húsvét (Hollókő)

A hollókői házak, népviseletek, népszokások mind-mind az egyetemes kultúra részei, és mi, palócok büszkén, de vidáman őrizzük hagyományainkat. Ahogy közeledik a húsvét, a lányok kinézik az udvar legszebb tyúkját, és különleges étrenddel dédelgetik, hogy minél gömbölyűbb tojásokat tojjanak. A fiúk ezalatt nagyapjuktól örökölt vödrüket tisztogatják, fényesítik, hogy húsvét hétfőn az övék legyen a legpontosabb célzó eszköz széles e hazában. Mert a vödör avatatlan kézben fegyver, de a hollókőiek kezében művészetté válik. Igen, mi vödörrel locsolunk. És nem csak hagyományból. Nő nem marad szárazon!

2016. március 24-26. Húsvéti Készülődés (Szentendre)

A tavaszi részleges nyitva tartás során az Alföld és a Kisalföld tájegységben zajlanak a programok, és látogathatóak a kiállítások. Kicsiknek tojásberzseléssel, locsolóvers tanulással és húsvéti mesékkel készülnek Szentendrén. A látogatók megtanulhatnak többféle technikával húsvéti tojást díszíteni és tojásgyűjtő tarisznyát készíteni.

2016. március 25-28. Húsvéti Nyuladalom (Siófok)

Húsvét alkalmából megrendezésre kerül az első Siófoki Húsvéti Nyuladalom! A 4 napos fesztivál alatt számos színes programmal várják a látogatókat. Kiemelt szerepet kapnak a gyermekprogramok, esténként pedig a felnőtteknek kínálnak változatos szórakozási lehetőségeket.