Éppen csak hogy lemaradt a dobogóról a magyar versenyző a Chaîne des Rôtisseurs gasztronómiai szervezet Frankfurtban megrendezett Ifjúsági Szakács Világbajnokságán.
A Magyarországot képviselő Pereszlényi Alexandra (25), a Gundel sous chef-je 21 nemzet indulói közül az egyik legfiatalabb versenyző volt, éppen csak lecsúszott a dobogóról – írja a Turizmus Online.
A zsűri tagjai dicsérték felkészültségét, korrekt munkáját, szép tálalásait és jó időbeosztását.
Az ifjúsági Szakács Világbajnokságának különlegessége, hogy a 27 év alatti versenyzők nem egy alaposan begyakorolt menüsort készítenek. A fogadó ország kiváló minőségű alapanyagaiból összeállított, és csak a verseny kezdetekor bemutatott „meglepetés kosár” tartalmának felhasználásával alkotnak önállóan 4 óra alatt egy 3 fogásból álló, 4 adagban elkészített menüsort.
A kosár tartalma ez volt: nyelv hal, pisztráng, bárányborda és -comb, articsóka, borsó és mangó.
Alexandra Kovács Lázárral több tévés szereplés során dolgozott az elmúlt években, míg Merczi Gábor meghívására 2015 óta a Gundel étterem sous chefjeként folytatja pályáját.