Indoor sör, miskolci kocsonya, KávéBár, InfoBál és Barokk bál: a hét programjaiból ajánljuk.

Február 18.-március 1. Budapesti Táncfesztivál (Budapest)

Külföldi sztárvendégek és a magyar táncélet kiválóságai a Budapest Táncfesztiválon A rendezvény különlegességét fokozza, hogy a legjobb magyar táncegyüttesek mellett igazi kuriózumokkal készül a Nemzeti Táncszínház, illetve a fesztivál tizenkét napja alatt számos budapesti bemutató, koprodukció premier, gálaest és tánctörténeti előadás is látható. A Budapest Táncfesztivál a város legnagyobb kulturális intézményeiben, a Müpában, a Nemzeti Színházban, a Zeneakadémián, a Pesti Vigadóban és a MOM Kulturális Központban várja a színes program iránt érdeklődőket.

Február 17-19. Indoor Sörfesztivál (Budapest)

Másodszor is megnyílik Magyarország egyetlen téli sörfesztiválja, amikor a Gellért Hotel az ország legnagyobb sörkocsmájává alakul. Február 17-én és 18-án közel 100 féle csapolt kézműves, kis és nagyüzemi sörből kóstolhatnak a látogatók korlátlanul. Sok szeretettel várják az érdeklődőket a Gellértben február 17-én és 18-án a sörös standokkal, gasztrokiállítókkal és a rendkívüli Kiegyezés Sörvacsorával a Gellért Sörözőben. Február 19-én pedig a Gellért rendezi meg a Monarchia Sörbrunchot korlátlan étel- és italfogyasztással, ahol butik sörkóstoló is lesz. A pénteki és szombati fesztiválnapokon minden jegyfajta mellé jár egy logózott korsó és korlátlan sörkóstolás, vasárnap pedig a sörbrunchon korlátlan fogyasztás.

Február 17-19. Miskolci Kocsonya Farsang (Miskolc)

A Becherovka Miskolci Kocsonya Farsang az ország egyik legnagyobb gasztronómiai fesztiválja és vására. A fesztivál a farsangi időszakban kerül megrendezésre Miskolc belvárosában. Kirakodó vásárán több száz kézműves és gasztronómiai árus jelenik meg. A rendezvény valamennyi szabadtéri programja ingyenes. Koncertek, kézműves és gasztronómiai vásár, vendéglátó egységek, őstermelői piac és népművészeti vásár várja a vendégeket. Nincs kocsonyafesztivál igazi kocsonya nélkül , ezért a széles körű gasztronómiai kínálatban a kocsonya kiemelt szerepet kap. A farsang programkínálatában több tucatnyi koncert, számos gyermek- és családi program, kiállítások, farsangi felvonulás található a karneváli hangulatot megidézve. A fesztivál ideje alatt minden korosztály megtalálja az igényes és színvonalas szórakozási lehetőséget.

Február 18. Bácskai Hurka- és Kolbászfesztivál (Baja)

Baján tizedik alkalommal rendezik meg a Bácskai Hurka- és Kolbászfesztivál. A hurka és kolbászkészítés mesterei és kedvelői találkozhatnak február 18-án a bajai Petőfi-szigeten. Ahogy az elmúlt években, úgy idén is várják a szervezők a versenyre benevező csapatokat. Természetesen az érdeklődőket is, hiszen a sok munkával, élcelődéssel és örömmel járó disznóvágást igyekeznek közösségi élménnyé varázsolni.

Február 18. Palacsinta Fesztivál (Kecskemét)

A szervezők szeretettel várnak mindenkit a Palacsinta Fesztiválra. Palacsintasütő és evő verseny, palacsinta tánc, kóstolók, színpadi programok várják az érdeklődőket. Lesz itt minden mi szemnek, szájnak és fülnek ingere! A nevező csapatok palacsintasütő versenyen mérhetik össze tudásukat, amit majd a palacsintaevő versenyzők megdézsmálhatnak.

Február 18. Barokk bál (Győr)

Különleges farsangi élmény, barokk és rokokó ruhákba öltözött vendégek, korabeli muzsika fogadja az igényes szórakozást kedvelő közönséget. Az est a XVII–XVIII. századi zene és táncok jegyében zajlik, a táncmester a kontratáncok világába vezeti be az egybegyűlteket. A vendégeket a Zichy – palota díszes termeiben korabeli barokk menüsorral, játékos időutazással várják a szervezők. A bál fővédnöke Borkai Zsolt Győr Megyei Jogú Város polgármestere.

Február 18. InfoBál (Budapest)

Az InfoBál az infokommunikációs szektor legelőkelőbb éves rendezvénye. Az InfoBál elegáns és különleges társasági esemény: találkozik az innovációra és fejlődésre építő piac a konzervatív hagyományokra támaszkodó formalitással. Igazi ékköve a báli szezonnak, és különlegesség a szektor rendezvényeinek sorában. A 2017-ben harmadik alkalommal megrendezett InfoBált ismét művészek magával ragadó produkciói és gasztronómiai különlegességek teszik feledhetetlenné, ahol találkozhatnak az ágazat meghatározó gazdasági és közéleti szereplői.

Február 18-19. KávéBár Bazár (Budapest)

Immár nyolcadik alkalommal rendezik meg a hazai kávé- és bárvilág meghatározó eseményét, a KávéBár Bazárt, amelynek idén új helyszín, a belvárosi Tesla Budapest ad otthont. A látogatók a belépőjegy megvásárlásával harminc kiállító több száz termékét – kávékat, borokat, párlatokat, kísérőfalatokat – kóstolhatják végig. Az évről évre fejlődő kiállítás és show nemcsak a szakmabeliek, hanem a fogyasztók részére is rengeteg újdonságot, ínyencséget és látványos programot kínál.