A hét üzleti programjai, workshopjai, konferenciái közül ajánljuk.

Szeptember 19. „Az üzlet házhoz jön” – „Open4Business” nemzetközi üzletember találkozó Pécsett (7625 Pécs, Majorossy I. u. 36. Pécsi Kereskedelmi Központ, Zsolnay terem)

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara, valamint az Enterprise Europe Network szakértő hálózat aktív, komoly nemzetközi tapasztalattal rendelkező magyar vállalkozásokkal együttműködve Pécsett szakmai konferenciával kísért üzletember találkozót szervez.

Az „Open4Business” rendezvény kitűnő helyszíne formális és informális találkozóknak, jó gyakorlatok megosztásának, hazai és nemzetközi gazdasági és projektpartnerségek alakításának. A helyszínen 20 perc van „eladni” terméket, szolgáltatást, tehát ez egy jó tárgyalási gyakorlat; növeli az ismertséget, nemzetközi partnerekre tehet szert minden regisztrált vállalkozó. Piactesztelési módszer, amennyiben valaki nyitott a módosító javaslatokat „meghallani”; új ötleteket szerezni, trendeket érzékelni – konkurenciát felmérni.

Szeptember 20. Direkt marketing konferencia és workshop kkv-k számára (Agóra Veszprém Városi Művelődési Központ, 8200 Veszprém, Táborállás park 1.)

A Direkt és Interaktív Marketing Szövetség (DIMSZ) „A termék útja az ötlettől a vásárlóig” című szakmai konferenciájának résztvevői megismerkedhetnek a legújabb direkt és interaktív kommunikációs megoldásokkal, a webshopok üzemeltetésével kapcsolatos lehetőségekkel, valamint a jogi szabályozással. A tematika kifejezetten a kis- és középvállalatok számára hasznos tudnivalókat tartalmazza; az adatbázis, az email marketing és a promóciók, hűségprogram fontossága mellett a tartalommarketing és a jogi szabályozás területeire nyújtanak betekintést a szervezők.

Szeptember 21. XVI. kerületi vállalkozói fórum (XVI. Kerületi Önkormányzat Irodaháza, földszinti nagyterem, 1165 Budapest, Jókai Mór u. 6.)

A vállalkozásokat érintő kerületi fejlesztési és pályázati lehetőségek. Kedvezményes vásárlásra és szolgáltatás igénybevételére jogosító Kertváros Kártya. Helyi aktualitások.

Szeptember 22. Munkavédelmi és munkaügyi nyílt nap szeptemberben (Pécsi Kereskedelmi Központ, Zsolnay terem, 7625 Pécs, Majorossy Imre u. 36.)

A nyílt nap célja a rendezett munkaügyi kapcsolatok kialakulásának segítése, a munkáltatók jogkövető magatartásának támogatása. A nyílt nap kiemelt témái: a Munka Törvénykönyvének 2016. évi módosításai; a munkavédelmi tartalmú jogszabályok 2016. évi módosításai; a munka törvénykönyve, a munkavédelmi törvény és egyes munkavédelmet érintő rendeletek módosításainak ismertetése illetve a szűk, zárt terekben beszállással végzett munkák biztonsága.

Szeptember 22. Gépek CE jelölése képzés minta dokumentációval (Lurdy Ház (1. emelet), 1097. Budapest, Könyves Kálmán körút 12-14)

A képzésen részletesen ismertetik a gyártóeszközök, ipari gépek, részben kész gépek CE jelölésének egyes lépéseit, minden lépésnél kitérve a kapcsolódó/elvégzendő feladatokra, arra, hogyan tudja ezeket végrehajtani, milyen dokumentációs kötelezettségei vannak, továbbá, hogy mi mindent is kell tartalmaznia az egyes dokumentumoknak. A képzés ajánlott gépek, gyáregységek tervezőinek, integrátoroknak, importőröknek, viszonteladóknak, gépek átalakítóinak, karbantartóinak, minőségügyi, munkavédelmi szakembereknek, tanácsadóknak és auditoroknak.

Szeptember 22. Modern Vállalkozások Programja – Vállalkozz Digitálisan! (7100 Szekszárd, Szent István tér 10.)

A projekt célja, hogy olyan szemléletformáló tevékenységet végezzen, amelynek eredményeként a kkv-k megszabadulnak az informatikai eszközökkel szembeni fenntartásaiktól, meggyőződhetnek arról, hogy a vállalkozás életében a korszerű eszközök bevezetése a gazdaságosabb működést szolgálja, és ezáltal ledolgozzák a digitalizáció területén lévő hátrányukat, fokozzák versenyképességüket. Segítséget kapjanak ahhoz is, hogy milyen pályázati források bevonásával tudnak elindulni a fejlődés irányába.

Szeptember 22. A növekedés csapdái – A kicsiből naggyá válás sikerreceptje (Budapest, Experience Center és Konferenciaközpont, 15. ker. Szentmihályi út 171. 3. emelet)

„Úgy érzi, hogy saját cége rabszolgájává vált? Egyre nehezebben menedzseli növekvő cégét? Akkor éppen a növekedés csapdájában vergődik. Szakértő előadóinktól megtanulhatjuk, hogyan kell elébe menni a változásoknak, megteremteni az anyagi, emberi, eszköz- és tudásfeltételeket a növekedéshez.”

Szeptember 23. DesignPécs, először, másodszor, harmadszor! (Pécs)

Immár harmadik alkalommal koordinálja a kamara a DesignPécset a megye designban jártas és érdekelt vállalkozásainak, a PTE szakirányú hallgatóinak bemutatására és nem utolsó sorban a pécsi látogató közönség tájékoztatása véget. A rendezvény védnökei: dr. Páva Zsolt polgármester, dr. Bódis József a PTE rektora és Kéri István, a kamara elnöke.