Nagy fölénnyel nyerte a BKK Év sofőrje díj közönségszavazását Springenszeisz Attila. Több mint ezer vokssal előzte meg a második helyezettet.

A Budapesti Közlekedési Központ nyáron rendkívüli szavazást indított: az év sofőrjét keresték. A címre bárki nevezhette kedvenc busz-, vagy trolibuszvezetőjét, akikre augusztus 14-ig lehetett voksolni, hogy a második körbe juthassanak.

A közönségszavazásról 3 busz-, és 1 trolibuszvezető jutott a második fordulóba, valamint további 3+1 sofőrt a szakmai zsűri választott ki. Róluk bemutatkozó kisfilm készült, amelyre a BKK Facebook oldalán lehetett szavazni.

A fődíj egy wellnesshétvége volt. A közönségszavazáson több ezer szavazatot adtak le az utasok, a legjobbnak Springenszeisz Attila bizonyult, aki 6963 szavazatot zsebelt be, így magasan a legjobb lett a mezőnyben.

Mögötte zárt 5844 szavazattal Szabó Sándor, és Szegedi Szabolcs 3736 szavazattal. A trolibuszvezetők közül Harkai Józsefné került ki győztesként, ő 959 szavazatot kapott – írja a szeretlekmagyarország.hu.

A győztes 55 éves, 1989 óta sofőr. Kedvenc járata a 188E. Mint mondta: három gyermeke közül a legnagyobb követte a példáját a szakmaválasztáskor. Nem csak munkájának, de hobbijának is tekinti a vezetést és az autókat.