Az ADÓtraffipax legfrissebb bejegyzései szerint az újpesti és Békés megyei piacokon, Fejér megyei gépjárműalkatrész-kereskedésekben, Pest megyei fodrászatokban és Tolna megyei vendéglátóhelyeken lehet számítani a revizorok megjelenésére.

Dél-Budapest

A NAV Dél-budapesti Adó-és Vámigazgatósága munkatársai 2017. május 12-én, pénteken, a főváros területén, kiemelten az újpesti piacon (Budapest, IV. Szent István tér 12.) ellenőrzéseket végeznek, ahol az adóellenőrök elsősorban a számla és nyugtaadási kötelezettség teljesítését, az online pénztárgép használatának jogszerűségét, valamint az alkalmazottak foglalkoztatásához kapcsolódó bejelentések szabályszerűségét vizsgálják.

Békés megye

Május 10–14. között a NAV Békés Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai elsősorban a piaci kiskereskedelmi tevékenységet, valamint beruházások kivitelezését végző vállalkozásoknál hajtanak végre ellenőrzéseket. A vizsgálatok során a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, az áruk eredetét, valamint az online pénztárgép használatát ellenőrzik.

Fejér megye

A Fejér Megyei Adó- és Vámigazgatóság munkatársai május 12–19. között, a 2017. január 1-től online pénztárgép használatra kötelezett gépjárműalkatrész-kiskereskedelemmel, illetve motorkerékpár, és – alkatrész kereskedelemmel, javítással foglalkozó adózókat ellenőrzik. A vizsgálatok főként az online pénztárgép használattal összefüggő teendőkre terjed ki.

Pest megye

A NAV Pest Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2017. május hónapban kiemelten ellenőrzik a fodrászati, szépségápolási és egészség megőrző tevékenységet végző vállalkozásokat.

Érd településen a 19.-21. héten adatgyűjtésre irányuló, és forgalom megfigyeléses ellenőrzésekre kerül sor.

Tolna megye: vendéglátóhelyek ellenőrzése májusban

A NAV Tolna Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai májusban összehangolt ellenőrzéseket végeznek a megyében. A jövedéki termékeket árusító vendéglátóhelyeken a bizonylat-kibocsátást, a foglalkoztatást és a jövedéki szabályok betartását ellenőrzik, valamint forgalomszámlálásokat is végeznek. Az érintett adózói kör fokozott vizsgálatának elsődleges célja a szabálytalankodók kiszűrése, valamint a vásárlók és a költségvetés érdekeinek védelme.

Az országban jelenleg folyó vagy a következő napokban induló – előre bejelentett – ellenőrzések folyamatosan frissülő listája itt érhető el.