A 2018-as oroszországi labdarúgó világbajnokságra épülő új szentpétervári stadionra a kezdettekkor 6,7 milliárd rubelt szántak. A költségvetés ma 39,2 milliárd rubelnél tart.

Szerdán a Zenit stadiont építő több cégnél tartottak házkutatást az orosz rendőrség és ügyészség nyomozói. A legfrissebb gyanú szerint például a világító berendezéseket szállító cégnél történhettek komoly visszaélések.

A Zenit Aréna építéséhez 2007-ben fogtak hozzá, azóta többször módosítani kellett a terveken a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség kifogásai miatt. A kivitelezést többször rendőrségi ügyek lassították. 2013-ban például azt állapították meg, hogy 4 milliárd rubel (16 milliárd forint) vált köddé a költségvetésben, az eljárás azóta is tart.

Az átadási határidőt is többször módosították. Ma már kevesen emlékeznek rá, hogy az eredeti tervek szerint az arénának még 2009-ben el kellett volna készülnie. 2007-ben 6,7 milliárd rubelben (27 milliárd forintban) szabták meg a beruházás költségeit, ez napjainkra 39,2 milliárd rubelra (157 milliárd forintra) kúszott fel. Ígéretek szerint a Zenit Aréna az év végére elkészül. Vagy nem…