Az Otthon Centrum 2,9 milliárd forint értékben bocsátott ki kötvényt a Magyar Nemzeti Bank Növekedési Kötvényprogramjában – közölte az ingatlanközvetítő hálózat.

Az Otthon Centrum tíz éves futamidejű, fix kamatozású, 2,62 százalékos hozamú kötvényeket hozott forgalomba. A 2031. április 19-én lejáró kötvénycsomagra 5 milliárd forint névértéken nyújtottak be ajánlatot a Budapesti Értéktőzsdén április 15-én tartott elektronikus aukción résztvevő befektetők.

Kosztolánczy György vezérigazgató elmondta, hogy sikeresnek értékelik a kötvénykibocsátást, hiszen a meghirdetett mennyiséghez képest számottevően több ajánlat érkezett. Kiemelte: a kötvénykibocsátás a cég további, dinamikus fejlődésének nyit utat, melynek köszönhetően erősödhet vezető szerepük és tőkeerős cégként külföldi akvizíciós tevékenységre nyílik lehetőségük.

Kosztolánczy György szerint a társaság ingatlan- és hitelközvetítői tevékenysége kiemelkedő, és ezt értékelték a befektetők, amikor a 2,9 milliárd forint névértékre 5 milliárd forintért nyújtottak be ajánlatot.

(Forrás: MTI)