Ismét felfuthat a hazánkba irá¬nyuló, évek óta bukdácsoló orosz beutazóturizmus – jelezték a Magyar Időknek szállodai körökből. A nemzetközi szintű terrorfenyegetettség miatt az úti cél biztonságossága lett a legfontosabb a turisták számára.

Noha az októberig rendelkezésre álló forgalmi adatok még mindig az Oroszországból hazánkba irányuló utazások visszaeséséről szólnak, úgy tűnik, a nemzetközi turizmust is befolyásoló terrorfenyegetettség miatt Magyarország profitálhat abból, hogy időben megtette az ország biztonságát megerősítő intézkedéseket.

Így vélekednek a magyarországi szállodások, akik úgy tapasztalják, az utóbbi hetekben élénkült az oroszok érdeklődése turisztikai kínálatunk iránt – írj a Magyar Idők.

– Egyiptomot, Törökországot mostanában kerülik az orosz utazók, és más nemzetek polgáraihoz hasonlóan általában óvatosabbá váltak az úti célok kiválasztásakor. A hazai hotelek azt jelezték, ismét felértékelődni látszik a magyar­országi gyógyfürdők, illetve Buda­pest vonzereje az oroszok szemé­ben. – Hazánk továbbra is nyugodt, biztonságos turisztikai célpont – mondta a lapnak a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke.

Bár Niklai Ákos szerint a külföldi érkezések szerényebb képet mutatnak, mint az év során, a gyors kormányzati lépéseknek és az ágazati összefogásnak köszönhetően kevésbé rázza meg a magyar turizmust, hogy világszinten megtorpant a szabadidős célú utazás.