Törlik a TWD Investments Tanácsadó és Kereskedelmi Nyrt. (TWD Investments Nyrt.) részvényeit a Budapesti Értéktőzsde terméklistájáról március 1-től. A Magyar Nemzeti Bank a cégnél a nyilvános értékpapír-kibocsátói minőséggel összeegyeztethetetlen jogsértéseket tárt fel – közölte az MNB szerdán.

A TWD Investments Nyrt. részvények utolsó kereskedési napja 2017. február 24. A fennálló jogsértések miatt a részvény kereskedésének visszaállítására nincs lehetőség az értékpapírokkal a tőzsdei forgalomban már nem lehet kereskedni.

A jegybank 2016. október 6-tól átmenetileg felfüggesztette a TWD Investments Nyrt. részvényeinek tőzsdei kereskedését, mivel a kibocsátó megsértette a tájékoztatási kötelezettségre vonatkozó  előírásokat. Az MNB ezt követően azonnali célvizsgálatot indított a cégnél, a BÉT pedig január 13-tól a társaság részvényeinek az elkülönítéséről döntött.

A célvizsgálat során kiderült, hogy a TWD Investments Nyrt. a részvényeinek értékét és hozamát, illetve a társaság megítélését érintő legalapvetőbb információkról sem tájékoztatja a befektetőket és a jegybankot. Az MNB által most feltárt rendkívül súlyos és kiterjedt jogsértések miatt a társaság nem tud megfelelni a nyilvános tőzsdei részvénytársaságok átlátható működési követelményeinek, és a tőzsdei szereplésre vonatkozó minimális szakmai elvárásoknak sem.

Kötelezettségei megszegésével a TWD Investments Nyrt. a szabályosan működő kibocsátók mellett negatívan befolyásolja a tőzsde intézményének megítélését is – hangsúlyozta közleményében a jegybank. (MTI)