Idén mintegy 20 milliárd forint friss tőke áramlott az OTP Ingatlanbefektetési Alapba, ezzel a kezelt vagyon átlépte a 100 milliárd forintot. Az OTP szerint a Brexit után megnőhet az igény az ingatlanbefektetések iránt.

Az idei első félévben rekordmennyiségű friss tőke áramlott az OTP Ingatlanbefektetési Alapba, mintegy 20 milliárd forinttal növelve a kezelt vagyont. Az alap nettó eszközértéke ezzel átlépte a 100 milliárd forintot, amely nyolc éve nem látott mértékű tőkét jelent. A beáramló forrás nagy részét magas hozamtermelési képességgel rendelkező ingatlanok vásárlására fordítja az alap.

Az alapkezelő szakértői szerint a nagy volumenű beáramlás hátterében az ingatlanpiac fellendülése, az alacsony hozamkörnyezet és a versenytársakhoz viszonyított hozamelőny mellett az alap által nyújtott stabilitás áll. Az ingatlanalap elsősorban hazai ingatlanokba fektet, így nincs kitéve a nemzetközi környezet bizonytalanságaiból fakadó piaci ingadozásoknak.

„Egyre több befektető ismeri fel, hogy az ingatlanbefektetések a turbulens piaci változások közepette is kiegyensúlyozott teljesítményt nyújthatnak; a Brexit után az ilyen befektetésekre különösen nagy igény mutatkozhat” – mondta Tóth Balázs, az OTP Ingatlan Befektetési Alapkezelő vezérigazgató-helyettese. Hozzátette: az OTP ingatlanalap éves visszatekintő átlaghozama jelenleg 3,5 százalék, amelyet a portfólió aktív fejlesztésével igyekeznek tovább növelni.

A portfoliófejlesztés keretében az OTP Ingatlanbefektetési Alap az elmúlt két hónapban két nagy értékű logisztikai ingatlannal is bővítette portfolióját, egy 30 ezer négyzetméteres győri raktárbázissal és egy 35 ezer négyzetméteres gyáli logisztikai ingatlannal. A két ingatlan teljes kihasználtság mellett működik, a bérlők tőkeerős hazai és multinacionális cégek közül kerülnek ki, így az ingatlanok hosszú távon is stabil jövedelemtermelő képességgel rendelkeznek.

„A beáramló forrás egy részét továbbra is hasonló tulajdonságokkal rendelkező ingatlanokba tervezzük fektetni, jelenleg is több tranzakció előkészítése van folyamatban. A vásárlások mellett azonban a fejlesztésekre, a meglévő ingatlanjaink korszerűsítésére és jövedelemtermelő-képességének javítására is kiemelt figyelmet fordítunk” – fűzte hozzá Tóth Balázs.