Visszahívja Patrull márkanevű biztonsági kapuit az Ikea, mert kiderült, hogy azok zárszerkezete nem megbízható és ezért gyerekek estek le lépcsőkön. Az áruházlánc számla nélkül is mindenkinek visszatéríti a termék árát.

Az Ikea felhívja azoknak a vásárlóknak a figyelmét, akik Patrull biztonsági kaput vettek, hogy azonnal szereljék le és vigyék vissza bármelyik Ikea áruházba, ahol visszakapják a teljes vételárat. Az Ikea több olyan esetről szerzett tudomást, amikor a biztonsági kapuk váratlanul kinyíltak, és gyerekek leestek a lépcsőn. Egyes esetekben orvosi ellátásra is szükség volt. Egy harmadik fél által végzett vizsgálat kimutatta, hogy a biztonsági kapu zárszerkezete nem megbízható, és bár eleget tesz a vonatkozó szabványok előírásainak és megfelelt a teszteken is, mégis kockázatot jelenthet a kisgyermekekre nézve.

„Az Ikea álláspontja a gyermekek biztonságával kapcsolatosan a zéró tolerancia. Biztonságos és egészséges termékeket akarunk kínálni, mert úgy gondoljuk, hogy a gyerekek a legfontosabb emberek a világon. Ha egy termékünk kapcsán bármikor felmerül valamilyen biztonsági kockázat lehetősége, azonnal cselekszünk. Elfogadhatatlan számunkra, hogy a gyerekek megsérülhessenek játék közben, ezért azonnali és megelőző intézkedésként visszahívunk minden Patrull biztonsági kaput” – nyilatkozta Maria Thörn, a Gyerekek Ikeája termékcsoport megbízott vezetője.

Az Ikea nem kockáztatja a gyermekek biztonságát, ezért felhívja azon vásárlóinak figyelmét, akik Patrull biztonsági kaput vettek, hogy azonnal szüntessék be annak használatát és hozzák vissza bármelyik IKEA áruházba, ahol visszakapják a teljes vételárat. A Patrull biztonsági kapuk az Ikea minden piacán kaphatók. A vásárlás igazolására (nyugtára) ez esetben nincs szükség.