Valószínűleg az FxNet és ETX Capital márkanév alatt tevékenységet végző szolgáltatók részére toboroz befektetőket engedély nélkül az Excellent Partnership Hungary Kft. Az MNB eljárást indított a társasággal szemben.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) hivatalból indított piacfelügyeleti eljárást folytat a budapesti székhelyű, jelenleg a 1138 Budapest, Népfürdő utca 22. szám alatt irodát fenntartó Excellent Partnership Hungary Kft. társaság tevékenységének áttekintésére. Az MNB azt kívánja megállapítani, hogy a társaság végez vagy végzett a befektetési vállalkozásokról és az árutőzsdei szolgáltatókról, valamint az általuk végezhető tevékenységek szabályairól szóló törvény szerinti függő ügynöki tevékenységet a nélkül, hogy azt a felügyeletnek bejelentette. Az Excellent Partnership nem szerepel a jegybank vonatkozó nyilvántartásában, így jegybanki engedélyhez, bejelentéshez kötött tevékenységre nem (volt) jogosult.

Az MNB közleménye szerint a bizonyítási eljárás során eddig beszerzett bizonyítékok alapján a társaság nagyrészt az FxNet és ETX Capital márkanév alatt tevékenységet végző szolgáltatók részére toboroz befektetőket. Végzésében a jegybank – az MNB-ről szóló törvényben biztosított felhatalmazásával élve − azonnali hatállyal megtiltotta, hogy az Excellent Partnership engedély nélkül vagy bejelentés hiányában bármely, az MNB engedélyéhez vagy bejelentéshez kötött tevékenységet végezzen.