Minőségi díjat kapott az Év Applikációja kategóriában a Simple mobilalkalmazás. Az OTP Mobil Kft. által fejlesztett app lehetőséget ad az azonnali, készpénzmentes fizetésre okostelefonon keresztül, és a hűségkártyák vagy kuponok számontartására.

Az OTP Mobil által fejlesztett Simple alkalmazás célja, hogy egyszerűsítse és élményszerűvé tegye a vásárlást felhasználói számára. Az okostelefonokban elérhető technológiai megoldásokat kizárólag ez az applikáció alkalmazza ennyire komplex módon, ráadásul tíz, egymástól különböző felhasználási területen, biztonságos felhasználást garantálva. Ez teszi lehetővé a felhasználók számára a GPS-alapú, céges és akár magán-rendszámot is kezelő parkolást, autópálya matrica, mozi-, színházjegyvásárlást vagy ételrendelést az alkalmazásban rögzített bankkártyával.

A Magyar Marketing Szövetség és az Internet Marketing Tagozat által szervezett verseny az online marketingkommunikációs szakma legrangosabb hazai eseményének számít. „Ha a Simple appot használjuk, akkor nincsen szükségünk a továbbiakban számos hűségkártyára, hiszen az alkalmazás lehetőséget ad rá, hogy digitális formában használjuk őket. És ha még ez sem elég, akkor figyelemmel kísérhetjük az alkalmazásban található kuponos lehetőségeket. A legjobb, ha mindig kéznél van ez az app. Gratulálunk!” – emelte ki a zsűri az értékelésében.

Az OTP Mobil által fejlesztett alkalmazást eddig közel 250 ezren töltötték le Android, iOS és Windows Phone készülékekre. Az alkalmazás pozitív megítélését a Google Play-en elért 4,4-es értékelés is tükrözi. A leggyakrabban igénybe vett szolgáltatások a parkolás, autópályamatrica-vásárlás, valamint a mozijegyvásárlás. A Simple bank- és szolgáltató-független, szolgáltatásai nem csak az OTP Bank ügyfelei számára érhetők el.