A 25 éves GKI „Az euró bejövetele a magyarokhoz” címen születésnapi üzleti konferenciát rendez 2017. november 22-én délután 2-től a Budapest Kongresszusi Központban. (x)

Az euróövezet kiterjesztésének gondolata az EU-ban és Magyarországon is vita tárgya. A hazai elemzők, gazdasági szereplők és politikusok véleménye erősen megoszlik abban, hogy mikor és milyen feltételek teljesülése esetén lenne helyes Magyarországnak a csatlakozásra törekednie.

E kérdésekről öt neves előadó fejti ki vélemyét. Így Balázs Péter (volt EU-biztos és magyar külügyminiszter), Darvas Zsolt (a brüsszeli Bruegel Institute vezető kutatója), Regős Gábor (a Századvég Gazdaságkutató Zrt. makrogazdasági kutatási csoportvezetője), Surányi György (az MNB volt elnöke) és Székely István Pál (az Európai Bizottság DG ECFIN igazgatója tart előadást.

A makrogazdasági összefüggések mellett fontos, hogy az euró bevezetése hogyan érintené az üzleti szférát. Ezért az előadásokat egy üzletemberek és menedzserek részvételével rendezett kerekasztal-beszélgetés követi. Ennek résztvevői lesznek: Duronelly Péter (közgazdász), Raskó György (agrárvállalkozó) és Sinkó Ottó (a Videoton vezérigazgatója). A beszélgetés moderátora Karsai Gábor, a GKI vezérigazgató-helyettese lesz.

Befejezésül a pártok képviselői is egy kerekasztal-beszélgetésen vesznek részt.  A GKI nyolc pártot kért fel a részvételre, lapzártakor már biztos volt a Fidesz (Bánki Erik, a parlament gazdasági bizottságának elnöke), az MSZP (Burány Sándor frakcióvezető-helyettes) és a PM (Tordai Bence szóvivő) részvétele, de várhatóan jelen lesz a DK, az Együtt,. a Jobbik, az LMP és a Momentum képviselője is. Ennek az eszmecserének a moderátora Molnár László, a GKI vezérigazgatója.

Összefoglaló zárszót Akar László, a GKI elnökhelyettese mond, majd a konferencia 18 óra után ünnepi fogadással zárul.

Részletes információ és jelentkezés: www.gki.hu