Az eSense Human Resources Szolgáltató Nyrt. törzsrészvényeivel bővül a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) standard kategóriája, a társaság papírjaival május 31-én indul a kereskedés, 232 forintos bevezetési áron.

A kibocsátó 2 millió darab, 20 millió forint össznévértékű, egyenként 10 forintos részvényeit május 24-én vezették be a tőzsdére.

A társaság főtevékenysége a munkaerőkölcsönzés, elsősorban callcenterek és SSC-k (shared service center) számára biztosít munkatársakat közép- és hosszútávra. Emellett telefonos ügyfélszolgálatok és callcenterek kialakításával és működtetésével, valamint callcenterrel kapcsolatos tanácsadással is foglalkozik.

A budapesti székhelyű, magyar tulajdonú társaságot 2007-ben alapították, jelenleg a legnagyobb tulajdonosa a 5Stars Holding Zrt. 89 százalékos részesedéssel.

A BÉT-en közzétett tájékoztató szerint az eSense Nyrt. 2021 első kilenc hónapjában 1,734 milliárd forint árbevétel mellett 136 millió forint adózás utáni nyereséget ért el. (A teljes évről egyelőre nincsenek nyilvánosan elérhető adatok.) Az előző évben, 2020-ban 2,79 milliárd forint árbevétel mellett 359 millió forint volt az adózott eredménye.

A csoport által foglalkoztatottak átlagos létszáma 419 volt 2021 első kilenc hónapjában.

(Forrás: MTI)