Az Erste Ingatlan Alap tulajdonába került a legnagyobb magyar kiskereskedelmi park, a Market Central Ferihegy és a mellette található Quadrum irodaház. Az Erste Alapkezelő szerint a magyar gazdaság és a kiskereskedelmi piac bővülése a bérleti díjak növekedését hozhatja magával, ami kedvező kilátást jelent az ingatlanpiaci alapok hozamaira nézve.

Az Erste Ingatlan Alap tavaly év végén megvásárolta a több mint 44 ezer négyzetméternyi bérbeadható területtel rendelkező Market Central Ferihegy kiskereskedelmi parkot és a mellette található Quadrum irodaház komplexumot. A tranzakcióval a társaság ingatlanalapjai elérték a megcélzott ingatlanbefektetési arányt.

A régióban domináns Market Central Ferihegy 98 százalékban bérbeadott, változatos bérlői mixszel rendelkező kiskereskedelmi ingatlan, amelyhez 1550 felszíni parkolóhely csatlakozik. A 15 435 négyzetméternyi területet bérlő Tesco hipermarket és Praktiker áruház mellett a kiskereskedelmi központ U-alakot formáz. Az üzleteket fedett passzázson keresztül lehet megközelíteni, mely előtt a vásárlók közvetlenül tudnak parkolni az autójukkal megvédve őket az időjárás viszontagságaitól. A változatos bérlői mix és a lokáció hosszútávon fenntartható bevételt és biztos bérleti díjemelkedési potenciált jelent.

A Quadrum irodaház komplexum első fázisa 2008-ban készült el 5981 négyzetméternyi bruttó bérbeadható területtel és 238 földalatti parkolóhellyel. Az épület mellett további 167 felszíni parkolóhelyet alakítanak ki a második fázis keretében. Ezen a telken a mélygarázs és az irodaház komplexum második fázisának alapjának építése már elkészült.

„A Market Central Ferihegy néven ismert kiskereskedelmi központ felvásárlása stratégiai mérföldkőnek számít, és összhangban áll azzal a törekvésünkkel, hogy bővítsük az az Erste Ingatlan Alap ingatlan portfólióját meghatározó kiskereskedelmi központokkal. A Market Central megszerzése stabil, hosszútávon fenntartható bevételt biztosít az Alap számára, így kíválóan szolgálja befeketetőink érdekeit” – nyilatkozta Pázmány Balázs, az Erste Alapkezelő Zrt. igazgatósági elnöke.

Úgy vélte: az alacsony hozamkörnyezetben továbbra is erős lesz a kereslet az ingatlanbefektetések iránt. A magyar gazdaság kedvező kilátásai, az alacsony munkanélküliség, az emelkedő bérek hatására növekvő kereskedelmi szektor a bérleti díjak emelkedését hozhatja a területen, ami kedvező kilátásokat jelent az ingatlanpiaci alapok hozamára nézve. (MTI)