Meglévő hiteleinek refinanszírozása és a WestEnd City Center capex hitelkeretének biztosítása érdekében a Gránit Pólus 335 millió eurós szindikált hitelmegállapodást kötött az Erste Group Bank AG, az Erste Bank Hungary Zrt., az UniCredit Bank Hungary Zrt., az UniCredit SpA, valamint a K&H Bank Zrt. konzorciumával.

A WestEnd City Center Magyarország egyik legjobban teljesítő és legnépszerűbb bevásárlóközpontja: évente több, mint 20 millió látogató keresi fel. A vegyes funkciójú ingatlan összesen 47 ezer négyzetméter kiskereskedelmi egységnek, 16 ezer négyzetméter A-kategóriás irodaterületnek, valamint az ötcsillagos Hilton Budapest City Hotelnek ad otthont. Amellett, hogy Budapest egyik legnagyobb bevásárló- és szórakoztatóközpontja, központi elhelyezkedésének köszönhetően a WestEnd City Center különleges piaci helyzetet mondhat magáénak.

„A magyarországi ingatlanpiacon mérföldkőnek számít a tranzakció, büszkék vagyunk arra, hogy 2017. év egyik legnagyobb ingatlanügyletének megvalósításában segíthettük ügyfelünket. Ez a kereskedelmi ingatlanügylet ugyanakkor rávilágít a magyar gazdasági növekedés gyorsulására, és a fogyasztás élénkülésére is” – jelentette ki Karin Schmidt-Mitscher, az Erste Group Bank AG csoportszintű kereskedelmi ingatlan- és lízingüzletágának vezetője.

„Kulcsfontosságú piacunk Kelet-Közép-Európa: a mérlegfőösszeget tekintve mi üzemeltetjük a térség legnagyobb bankját. Nagy örömmel szolgáljuk ki kelet-közép-európai ügyfeleinket kiváltképp azokban az országokban, ahol helyi leányvállalattal rendelkezünk. Örülünk, hogy közreműködhetünk a Gránit Pólus terveinek megvalósításában és társfinanszírozóként vehetünk részt ebben a nagyszabású projektben”, mondta Lukasz Motyl, az UniCredit Group kelet-közép-európai ingatlanfinanszírozási üzletágának vezetője.

„Magyarország vezető vállalati bankjaként a K&H Bank büszke arra, hogy a Gránit Pólus finanszírozó partnereként kezdettől fogva részt vesz ebben a mérföldkőnek számító projektben. Profi vezetőségének és egyedülálló lokációjának köszönhetően a WestEnd a hazai kiskereskedelmi szektor referencia-plázájává nőtte ki magát,” jelentette ki Hodina Péter, a K&H Bank Zrt. vállalati ügyfélkapcsolatok igazgatóságának vezetője. 

„Nagy örömünkre szolgál, hogy időben sikerült lezárni ezt a meglehetősen összetett refinanszírozási megállapodást. A tranzakció mutatja a pénzintézetek Gránit Pólus iránti bizalmát, valamint kiemeli, hogy a WestEnd valóban a régió egyik prémium ingatlanának számít” – közölte Szabó Zsolt, a Gránit Pólus beruházási igazgatója.