Az élelmiszert előállító vállalkozások számára szervez konferenciát a Nébih. A résztvevők egyebek mellett képet kaphatnak arról is, milyen speciális előírásoknak kell megfelelni az unión kívüli országokba irányuló szállítmányoknak.

Az Egyesült Államokba, Oroszországba és Kínába történő élelmiszer szállítás speciális előírásairól is szó lesz a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) állati eredetű élelmiszert előállító vállalkozások számára szervezett konferenciáján. A rendezvényt két alkalommal, május 31-én és június 9-én rendezik meg a hatóság Budaörsi úti telephelyén.

Az elmúlt években több Európai Unión kívüli, azaz harmadik országbeli piac is megnyílt a magyar kereskedők számára, amely új lehetőséget biztosít a magyar vállalkozások fejlődésére. A gazdasági szempontból jelentős piacokra történő szállítást azonban nagyban megnehezítik az eltérő, speciális szabályok. Az állati eredetű élelmiszert előállító vállalkozások számára ezen előírások megismerésére – és ezáltal könnyebb teljesítésére – biztosít lehetőséget a Nébih konferenciája.

A tájékoztatón történő részvételről és a speciális előírások megismeréséről a hatóság igazolást állít ki a vállalkozók számára, mely felhasználható a harmadik országi hatóságok által végzett ellenőrzések során A tervezett program és a jelentkezéssel kapcsolatos részletes információkat olvashat ITT.