Az egy évvel korábbinál negyedével többet, több mint 3,15 milliárd forintot töltöttek fel számlájukra november végéig az OTP Egészségpénztár tagjai.

 Az adó-visszatérítés miatt a tagok főleg az év végén fizetnek be nagyobb összeget a pénztárhoz, ezért az OTP Egészségpénztár decemberre rekordot jelentő, összesen 850 millió forintos egyéni befizetésre számít – írja közleményében a kassza. Az eredményekből látszik, hogy a tagok tudatosan kezelik egészségpénztári megtakarításaikat, és egyre nagyobb számban használják ki az adó-visszatérítésben rejlő lehetőségeket. Tavaly az adóhatóság több mint 584 millió forintot utalt vissza az OTP Egészségpénztár tagjainak, de idén a várakozások szerint ez az összeg túllépheti a 700 millió forintot is.

Az OTP Egészségpénztár portfóliója idén márciustól önsegélyező pénztári szolgáltatásokkal bővült, amelyek 180 napos várakozási időt követően vehetők igénybe. A legnagyobb hazai pénztár várakozásai szerint a 2017-es év slágere a gyermekvállaláskor igényelhető, egymillió forint összegű születési támogatás és a lakáscélú jelzáloghitel törlesztés támogatása lehet. Ezen szolgáltatások is igénybe vehetők a 20 százalékos adó-visszatérítéssel támogatott egyéni befizetések terhére. Az OTP Egészségpénztár által nyújtott szolgáltatásokról további információkat az alábbi oldalon találhat – mondta el Studniczky Ferenc, az OTP Egészségpénztár ügyvezető igazgatója.

Az adó-visszatérítéssel még mindig sokat spórolhatnának a magyarok, hiszen a KSH 2014-es adatai alapján több mint 650 milliárd forintot költenek egészségügyi kiadásokra (gyógyszer, magánorvos) egy évben, de ennek csupán a 7,7 százalékát finanszírozzák egészségpénztárakon keresztül. Ennek a nagyságrendileg 50 milliárd forintnak a harmada származik egyéni befizetésekből, melyek után igénybe vehetik a 20 százalékos adó-visszatérítést – tette hozzá. Az OTP Egészségpénztárnál ezért az egyéni befizetések folyamatos és gyorsuló emelkedésére számítanak.