Az AutoWallis megvásárolta a JóAutók.hu és az Autó-Licit.hu portált működtető Net Mobilitás Zrt. 100 százalékos részesedését – közölte a társaság a BÉT honlapján.

Az eladó az AutoWallis többségi tulajdonosa, a Wallis Asset Management (WAM) Zrt. leánycége, a WAM Immobilia Ingatlanhasznosító és Üzemeltető Zrt., valamint a Car Alliance Kft.

A Net Mobilitás Zrt. 100 százalékos üzletrészének fix vételára 320 millió forint, a változó (earn out) része pedig 480 millió forint volt.

A vételárat az AutoWallis saját részvénnyel egyenlíti ki. A fix vételár a tranzakció zárásakor, a változó rész a kijelölt üzleti célok elérése esetén a következő két évben részvényenként 97,93 forint áron (az elmúlt 30 naptári nap tőzsdei átlagárfolyama) kerül meghatározásra.

A társaság közlése szerint az akvizíció jól illeszkedik stratégiájába, amelynek célja, hogy az AutoWallis az évtized végére a kelet-közép-európai régió meghatározó autókereskedelmi és mobilitási szolgáltatójává váljon.

Az AutoWallis az akvizícióval erősíti a folyamatban lévő fejlesztési projekteket, kihasználva a cégcsoporton belüli együttműködési lehetőségek.

Közölték: a felvásárlással az átalakuló disztribúciós igényekre is igyekeztek reagálni.

A JóAutók.hu az első ellenőrzött használtautó piactér, 2017 óta meghatározó és dinamikusan növekvő szereplője a magyar online autókereskedelmi piacnak.

Az Auto-Licit.hu több mint 12 éve üzemelő, flottafüggetlen gépjárműaukciós oldal.

A kelet-közép-európai régió 14 országában jelen lévő AutoWallis Csoport a 2021-es évet 194,956 milliárd forintos árbevétel mellett 3,242 milliárd forintos rekord nyereséggel zárta. 2020-ban 679,331 millió forintos veszteséget könyvelt el 88,412 milliárd forintos árbevétel mellett.

(Forrás: MTI)