Átadja az Aegonnak a kgfb-, valamint lakás- és társasház-biztosítási állományát a korábban MKB, most már Pannónia Általános Biztosító néven működő társaság. Az érintett ügyfeleknek a váltással kapcsolatban nincs dolguk, a változásokról az Aegontól kapnak majd tájékoztatást levélben.

A Pannónia Általános Biztosító Zrt. – mint a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. leányvállalata – közgyűlése döntése szerint lakásbiztosítási, társasház-biztosítási és kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási állományát az Aegon Magyarország Általános Biztosító Zrt.-re ruházza át a felügyeleti engedély megszerzésének függvényében és hatályával – közölte a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. a tőzsde honlapján. A tájékoztatás szerint az állományok átadásával kapcsolatban külön teendője nincs az érintetteknek, a változásokról Aegon levélben nyújt majd tájékoztatást számukra. A felügyeleti engedélyezésre néhány hónapon belül kerülhet sor.

Emlékeztetnek: A CIG Pannónia január 1-jén vásárolta fel az MKB Általános Biztosító Zrt-t. A felvásárlást követő integráció első lépéseként az MKB Biztosító nevet váltott, Pannónia Általános Biztosító Zrt. néven folytatja tevékenységét. Az integrációs folyamat része az állományportfolió tisztítása is: a CIG Pannónia cégcsoport üzleti stratégiájának megfelelően csak azokra a réspiacokra koncentrál, ahol versenyképesen tud működni. Ezt szem előtt tartva döntött úgy a Pannónia közgyűlése, hogy eladja a kötelező gépjármű felelősségbiztosítási, társasház-biztosítási és lakásbiztosítási állományát – írták. (MTI)