A CyBERG Corp. Nyrt. szerződést írt alá az amerikai Yorkville Advisors által képviselt befektetési alappal, átváltoztatható kötvény konstrukcióban történő finanszírozásról, illetve potenciális részesedésszerzésről, 1,2 milliárd forint keretösszegig.

A lépéssel a technológiai cég bővíti finanszírozási lehetőségeit akvizíciók megvalósításához és a kapacitások növeléséhez, továbbá nemzetközi, intézményi befektetői kapcsolatait is szélesíti.

Az aláírást követően az első ütemben 150 millió forint névértékű átváltoztatható kötvény kerül kibocsátásra – tájékoztattak.

Előfordulhat, hogy a CyBERG menedzsmentjének döntése alapján nem a teljes fenti keretösszeget használják fel – jelezték.

A kötvények átváltoztatása esetén a társaság alaptőkéje megemelkedik oly módon, hogy az érintett kötvényeket bevonják és azok helyébe új – a jelenlegi sorozatba tartozó – törzsrészvényeket bocsátanak ki. Amennyiben a ténylegesen kibocsátott kötvényt a befektető lejáratig tartja, úgy nem szerez részesedést a CyBERG Corp. Nyrt.-ben és tőkeemelésre sem kerül sor – tájékoztattak.

A CyBERG Nyrt.-t a Budapesti Értéktőzsde közepes méretű vállalatokra szakosodott Xtend piacán jegyzik, a társaság mesterséges intelligencia alapú termékfejlesztésekkel foglalkozik, emellett nemzetközi fintech és gaming projektekben vesz részt.

(Forrás: MTI)