Történelmi dátumot jegeztek augusztus 24-én a Facebook történetében. Mark Zuckerberg bejelentése szerint ez volt az első nap, amikor egymilliárdan használták a közösségi portált a világon.

Nem egészen három év alatt rengeteget változott a Facebook-világ is. Mark Zuckerberg alapító tulajdonos 2012 októberében még azt jelentette be, hogy a Facebook-használók száma elérte az egymilliárdot, a mostani hír viszont az, hogy augusztus 24-én egyetlen nap látogattak el egymilliárdnyian a Facebookra.

Zuckerbeg csütörtökön természetesen a közösségi oldalon jelentette be a nagy hírt, mint írta: hétfőn a Föld minden hetedik lakosa a Facebookot használta arra, hogy családtagjaival, barátaival, ismerőseivel, üzletfeleivel kapcsolatot létesítsen. Zuckerberg megköszönte mindenkinek, hogy őket választotta.

A jeles alkalomból patetikusan közölte, hogy történelminek tartja a pillanatot, amely újabb lépés az emberek közötti kölcsönös megértés eléréséhez.

Zuckerberg célkitűzése, hogy a Facebooknak valamikor 5 milliárd lelkes felhasználója legyen. A Facebook 2004 februárjában kezdte meg hódító útját, piaci értéke ma már nagyobb, mint az IBM-é vagy a Coca-Coláé.