Átmenetileg szünetel a „Logisztikai szolgáltató központok fejlesztéseinek támogatása” című (GINOP-1.2.5-15) felhívás esetében a támogatási kérelmek benyújtásának lehetősége – tájékoztatott a kormány.

A hivatalos pályázati portálon megjelent közlemény szerint a szüneteltetést az Éves Fejlesztési Keret folyamatban lévő módosítása indokolja. A támogatási kérelmeket 2018. február 27. 14.00-ig lehet benyújtani.

A Széchenyi 2020 Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programjának keretében 2015 végén megjelent felhívás keretösszegét 2016 februárjában emelte a kormány a jelenleg is hatályos 6 milliárd forintra. A maximálisan igényelhető összeg ugyanezen év decemberében nőtt 100 millióról 250 millió forintra.

„Közvetlen hatás a kkv-k versenyképességére”

„A Felhívás célcsoportjába azon, már működő logisztikai vállalkozások tartoznak, amelyek hozzáadott érték-növekedési potenciállal bírnak, a fejlesztésük eredményeként a már meglévő üzleti infrastrukturális kapacitásaikat továbbfejlesztik, ezáltal növelve logisztikai szolgáltatásainak minőségét és nyújtott szolgáltatások körét. Az ilyen fejlesztések közvetlen hatást gyakorolnak a kkv-kat kiszolgáló beszállítói és áru-elosztási hálózatok szolgáltatási minőségére, ezen keresztül versenyképességükre. A felhívás célja, hogy a növekedjen a támogatott projektek által létrejövő magas színvonalú kiszolgáló környezetek száma, kapacitása és a nyújtott szolgáltatások mennyisége” – olvasható a felhívásban.