Átadták Az Év Családbarát Vállalata díjakat a Három Királyfi, Három Királylány Alapítvány szervezésében Budapesten.

A díjkiosztó gálán Hornung Ágnes, a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára köszöntőjében elmondta, Magyarországon 12 éve kezdődött a családbarát fordulat, ugyanis 12 éve a kormány úgy hozza meg a döntéseit, hogy a családok érdekei mindenkor érvényesüljenek.

Emlékeztetett, hogy 2010-ben a kormány olyan célokat határozott meg, mint például segíteni kell a szülőket, hogy minden vágyott gyermek megszülethessen, valamint, hogy növelni kell a családoknak jutó jövedelmeket. „Ezekhez a célokhoz tarjuk magunkat ma is” – fogalmazott az államtitkár, aki egyúttal kiemelte, az elmúlt 12 évben olyan hellyé vált Magyarország, ahol megbecsülik a családokat.

Hornung Ágnes arra is kitért, hogy a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom idén már 10. alkalommal osztja ki a családbarát díjakat. Az elismerés célja, hogy láthatóvá tegye azokat a kis-, közép és nagyvállalatokat, amelyek fontosnak tarják a munka és a magánélet egyensúlyát.

Az Év Családbarát Vállalata 2022 fődíjat nagyvállalat kategóriában a Criterion Csoport készpénzlogisztikai vállalat kapta meg.

A rendezvényen elhangzott, hogy a magyar tulajdonú, 2150 embert foglalkoztató cég sokféle módon nyújt rászorultsági és élethelyzeti alapon anyagi támogatást a kollégáknak. A kismamák mellett külön programmal figyelnek a kispapákra is. Példaértékű az idén indult Osztálykirándulás nevű akciójuk, amellyel vidéki iskolai osztályok számára szerveznek utazást a fővárosba. Sok hátrányos helyzetű gyermek számára ez rendkívüli lehetőség.

A középvállalat kategóriában a fődíjat a Shell Hungary Zrt. üzemanyag-kereskedő nemzetközi vállalat nyerte el. A méltatás szerint cég munkaidő-kedvezményt biztosít minden kollégának, amivel a szeretteikkel töltött idő fontosságára hívja fel a figyelmet. A vállalat emellett fizetett szabadnapot biztosít szabadon választott önkéntes munka végzésére.

A kisvállalat kategóriában az Év Családbarát Vállalata 2022 fődíjat az Alfaseed Kft. érdemelte ki. A gabona-, dohány-, vetőmag-, takarmány-nagykereskedő magyar cég 35 embert foglalkoztat. Igazi közösségépítők, a vezetőség számára fontos a munkatársak jobb megismerése, véleményük, visszajelzéseik ismerete. Évente két alkalommal mérik fel dolgozóik elégedettségét. Számos módon adnak anyagi támogatást a különböző élethelyzetű kollégáknak és családjaiknak.

A fődíjak mellett hét különdíjat is átadtak.

(Forrás: MTI, fotó: Bruzák Noémi)