Az Európai Vállalkozásfejlesztési Díj nemzeti fordulója győzteseinek az elismerő oklevelet György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára adta át.

A Vállalkozásfejlesztési Tanács ülése keretében szervezett díjátadón kiderült: a vállalkozásfejlesztési díj 2021-es nyertese Magyarországon az Atasi Team, amely az adatvédelmi jognak való megfelelés területén nyújt segítséget a mikro- és kisvállalkozások számára, valamint a Budapesti Gazdasági Egyetem Budapest LAB Vállalkozásfejlesztési Központ az Üzleti terv egy hét alatt című kurzusával.

Az eseményen a 2020-as nyerteseknek is átadta az államtitkár az okleveleket, tavaly ugyanis erre a járvány miatt nem volt lehetőség. A múlt évben a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a „Kamara a vállalkozásokért” tantárgy című programjával és a budapesti Digitális Tudás Akadémia Közhasznú Egyesület „UP academy, A fiatal vállalkozók programja” elnevezésű projekttel lett első.

Az Európai Vállalkozásfejlesztési Díjat az Európai Bizottság 2006-ban alapította a legkreatívabb és legsikeresebb vállalkozásfejlesztési programok méltatására nemzeti és európai szinten. Vállalkozások, civil szervezetek, önkormányzatok, állami szervek jelentkezhetnek a megmérettetésre legalább tizenöt hónapja működtetett programokkal.

A nemzeti győztesek az európai fordulóba két projektet juttatnak tovább, amelyek versenyeznek az európai zsűri fődíjáért. Magyarországi pályázó kimagasló sikert legutóbb 2014-ben ért el, amikor a Gazdagmami program elnyerte az európai zsűri fődíját. Idén az európai díjátadóra a szlovéniai Portorozsban kerül sor az Európai KKV-Közgyűlésen, november 15-17. között.

(Forrás: MTI)