Használatba vételi engedélyt kapott az Aréna Business Campus „A” épülete, a 21 000 négyzetméteres irodaház beruházási költségei meghaladták a 43 millió eurót (több mint 14 milliárd forint) – közölte az ingatlanfejlesztő Atenor Hungary Kft.

Az Aréna Business Campus fejlesztője (tulajdonosa, beruházója és finanszírozója egyben) a brüsszeli tőzsdén jegyzett Atenor SA, 100 százalékos tulajdonosa a magyarországi Atenor Hungary Kft-nek, amely az irodakomplexum megvalósítására létrehozta a Hungária Greens Kft. projektcéget.

Az Atenor 2018. tavaszán indította el a főváros VIII. kerületében az Aréna Business Campus építését, a projektben az ingatlanfejlesztő vállalta, hogy a Hungária körút 30. szám alatt négy, környezettudatos megoldásokat kínáló irodaházat épít fel, 72 000 négyzetméteren. A fejlesztés teljes költsége mintegy 150 millió euró.

Borbély Zoltán, az Atenor Hungary országigazgatója elmondta, az „A” épület közel 40 százalékára már aláírt bérleti szerződésekkel és szándéknyilatkozatokkal rendelkeznek.

Hozzátették, hogy a második, a „B” épület kivitelezése is „gőzerővel halad”, a munkálatok várhatóan 2021. második negyedévében zárulnak le.

(Forrás: MTI, fotó: Atenor)