Átadták a Skanska legújabb fejlesztését, a Mill Park irodaház komplexumot. A főváros 9. kerületében található épület a társaság nyolcadik magyarországi fejlesztése.

A 2016 óta épített, bő 65 millió eurós beruházási értékű, 36 000 négyzetméter bruttó bérbe adható területtel rendelkező épület a földszinten kívül hét szintből, valamint 538 férőhelyes, háromszintes mélygarázsból áll. Az augusztus óta az Erste Alapkezelő tulajdonában álló irodaház területének 90 százalékára már megkötötték a bérleti szerződéseket, többek között az IT Services Hungary is itt rendezte be székhelyét.

A Mill Park 25 százalékkal kevesebb energiát használ fel, mint a hagyományos irodaházak, többek között a tetőre helyezett fotovoltaikus paneleknek és a tájolásnak köszönhetően, mert utóbbi miatt magas a természetes fénnyel ellátott órák száma.

A Skanska Magyarország Ingatlan Kft.-hez köthető többek között az East-West Business Center, a West End Business Center és a Népliget Center, jelenleg pedig a Nordic Light Trio-t fejlesztik, amelynek 2020-ban várható az átadása.

(Forrás: MTI/Skanska)