A jövő pénzügyi mobilalkalmazásának kifejlesztésére immár harmadszor hirdetett ötletpályázatot a GRÁNIT Bank a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Automatizálási és Alkalmazott Informatika Tanszékével közösen.

A pályázatra érkezett több tucat pályamű közül egy olyan ötlet lett a fődíjas, amely univerzális tanácsadóvá változtatná a banki mobilapp-ot, de a másik két helyezett is az okosmobilra optimalizált megoldásokkal nyert díjat. A pályázat nyertesei: Kapitány Erik, Varnyú Dóra és Czetter Gábor magas pénzjutalommal feltöltött GRÁNIT Platinum prémium bankkártyát kaptak teljesítményükért.

A december végén tartott díjátadón a nyertes pályázók munkáját értékelve Hegedüs Éva a GRÁNIT Bank elnök-vezérigazgatója kiemelte, hogy a mobiltelefonra épülő virtuális világ új lehetőségeket kínál, amely arra inspirálja a GRÁNIT Bankot, hogy intenzíven építsen a jövő mobilfejlesztőinek innovatív ötleteire is.  Charaf Hassan a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem tanszékvezető professzora hangsúlyozta, hogy az egyetemi képzés minőségi színvonalát jelzi a sok kiváló, igényes és gyakorlati megvalósításra is  alkalmas pályamű.

A GRÁNIT Bank folyamatosan jelenik meg olyan innovatív digitális pénzügyi szolgáltatásokkal, amelyek az országban vagy akár Európában is elsőként érhetők el ügyfélköre számára. Ilyen például az újgenerációs érintéses mobilfizetés, a GRÁNIT Pay, a videós azonosítással teljes körűen megnyitható lakossági bankszámla, vagy az idén megújított eBank banki mobilalkalmazás, amellyel az országban elsőként az app-ba beépítve diagramokon követhetők a kiadások és a bevételek.

A Bank továbbra is élen kíván maradni a digitális innovációkban és felelős vállalati szereplőként fontosnak tartja azt is, hogy mindezt összekapcsolja a jövő informatikai szakembereinek felkészítésével és az itthoni informatikai képzés támogatásával. Ezért harmadik alkalommal hirdette meg ötletpályázatát a jövő pénzügyi mobilalkalmazására a BME Villamosmérnöki és Informatikai Kar Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszékével közösen. A pályázat célja – hasonlóan a korábbi évek kiírásaihoz – előremutató, a felhasználók igényeire szabott, a piacon még nem elérhető, okostelefonon futó pénzügyi alkalmazás fejlesztése volt. A beérkezett  pályaművek közül a szakmai zsűri a fődíjas pályaműveket az újdonságok potenciális üzleti értéke, a bemutatott alkalmazás design-ja és a prototípus kidolgozottsága alapján választotta ki.

A fődíjas mobilapplikáció univerzális tanácsadóvá változtatná a banki mobil app-ot, hogy felhasználójának minél teljesebb szolgáltatás – akár még receptek és lépésszámláló is rendelkezésére álljon a pénzügyek néhány érintéssel való lebonyolítása mellett, valódi élménnyé változtatva az app használatát. A másik két díjazott ötlet közül az egyik a mobilkészülékek sajátosságait kihasználva a bankolást a telefonáláshoz és SMS küldéshez hasonló egyszerűségű műveletté varázsolná, míg a másik egy modern banki app teljes arzenáljával javasolta elnyerni az ügyfelek tetszését, mely az alapfunkciókon túl alkalmas mikro megtakarítások kezelésére, QR kódos fizetésre, kártyazárolásra, és még számos egyéb banki műveletre.