A Családbarát Magyarország Központ által alapított Családbarát Munkahely védjegyet a Semmelweis Egyetem (SE), a HM Elektronikai, Logisztikai és Vagyonkezelő (EI) Zrt. és a Magyar Suzuki Zrt. képviselője vehette át a rendezvényen.

Szuromi-Kovács Ágnes, a Családbarát Magyarország Központ ügyvezetője elmondta, 2019-ben alapították a védjegyet, amelyet munkahelyként és szolgáltatóhelyként lehet elnyerni, és amelyet már több mint 2200 szervezet kapott meg, ezáltal pedig több mint 300 ezer munkavállalóhoz érnek el a családbarát intézkedések.

Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem (SE) rektora arról beszélt, hogy intézményük legnagyobb értéke az egyetem polgáraiból épült közösség, amely több mint 14 ezer hallgatót és majdnem 10 ezer dolgozót fog egybe. Az ő jóllétükre, mentális és fizikai teherbírásukra ugyanúgy ügyelni kell, mint a családtagjaikéra – emelte ki.

A rektor úgy fogalmazott, a családbarát szemlélet egy befektetés, ugyanis javítja a munkatársak tudományos aktivitását, elkötelezettségét és eredményességét is.

Váradi Ibolya, a HM EI Zrt. humánpolitikai divízió igazgatója közölte, az idén 30 éves cég szerteágazó és sokszínű szolgáltatást nyújt a magyar honvédségnek: foglalkoznak vagyon- és őrzésvédelemmel, ingatlanüzemeltetéssel, informatikai szolgáltatásokat nyújtanak, szakipari tevékenységeket végeznek, valamint a teljes magyar honvédség számára ők varrják a ruhákat.

Munkavállalóikat egészségügyi szűrőprogrammal, egyszeri gyermekszületési támogatással, a munkába visszatérő anyukákat pedig rugalmas, részmunkaidős foglalkoztatással segítik – ismertette az igazgató.

Varga Zoltán, a Magyar Suzuki Zrt. HR és jogi igazgatója azt hangoztatta, véleményük szerint a munkahelyi harmóniát úgy lehet igazán megteremteni, ha stabil hátteret biztosítanak ahhoz, hogy dolgozóik munkaidőben a munkára koncentrálhassanak, otthon pedig már csak a családjukkal foglalkozhassanak.

(Forrás: MTI, fotó: Bruzák Noémi)