Az eredetileg becsült nettó 765 millió forint helyett nettó 757 millió forinttal a három tagú AKK 2015 Konzorcium nyerte az árvízi kockázati térképezésre és a stratégiai kockázatkezelési terv készítésére kiírt tendert.

A nyílt közbeszerzést az Országos Vízügyi Főigazgatóság írta ki, a felhívásra három ajánlat érkezett. Az összességében legelőnyösebb ajánlat lett a nyertes, az értékelésnél túlsúlyos volt az ár.

A nyertes konzorcium vezetője a nyíregyházi székhelyű Viziterv Environ Kft., a tagjai pedig a budapesti Adam Lee Miller Kft. és a szolnoki Keviterv Akva Kft.

A közbeszerzési tájékoztató utal arra, hogy a beruházás egy múlt év végi kormányhatározaton alapul. A  projekt célja, hogy meghatározza az elöntési veszély mértékét és azt térképen ábrázolja, továbbá előzetesen meghatározza az árvízi kockázatok mértékét, illetve előkészítse az adatokat az országos árvízi kockázatkezelési tervezési program végrehajtásához.

Mindennek összhangban kell lennie az árvízkockázatok értékeléséről és kezeléséről szóló 2007-es európai parlamenti és tanácsi irányelvvel. A kormányhatározat – a Környezet és Energia Operatív Program (KEOP) keretében – eredetileg előirányzott 2 milliárd 990 millió forintot megemelte 972 millió forinttal. A teljes összeg uniós támogatásból származik.