Több mint 100 millió forint értékben hirdetett meg a valaha a legnagyobb kéményseprő vállalkozásként számon tartott Magyar Kémény Kft. vagyonából a felszámoló Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Kft.

Az eladásra kínált hét ingatlan közül a legértékesebb egy 1,7 hektáros beépítetlen balassagyarmati terület, amelynek 52 millió forint az irányára – írja a vg.hu.

A legolcsóbb egy salgótarjáni 322 négyzetméteres lakóház, udvar, gazdasági épület megnevezésű ingatlan alig 5 millióért. Az ingatlanok nem tehermentesek, rájuk az MKK Magyar Követeléskezelő Zrt. zálogjoga van bejegyezve 80 millió forint és járulékai erejéig.

Az adóhatóság végrehajtási joga is terheli 46 millió forint és járulékai erejéig. A cég szerepel az adóhatóságnak 180 napon túl, 100 millió forintnál nagyobb összeggel tartozók listáján is.

A Somogy megyei állami kéményseprő vállalatból alakult kaposvári székhelyű Magyar Kémény négy megye mintegy 600 településén szolgáltatott, és 2012-ben még közel 1,3 milliárd forint árbevételt, emellett 33 milliós nyereséget könyvelt el.

A piac átrendezése és a lakossági szolgáltatás ingyenessé tétele nyomán azonban veszteségbe fordult a gazdálkodása: 2015-re 900 millió alá esett a forgalma, miközben a vesztesége meghaladta a 100 millió forintot.