Összesen 139 parfümöt, valamint 39 arany ékszert foglaltak le a NAV pénzügyőrei a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren.V

Az utasok Isztambulból érkeztek és a zöld folyósón akartak áthaladni, ezzel is jelezve, hogy nincs vámköteles bejelentenivalójuk. A szolgálatot teljesítő pénzügyőr azonban megállított három utast és tételes vámvizsgálat megtartása mellett döntött – közölte a Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV).

Az első egy szlovák állampolgár volt, akinek a poggyászában összesen 139 különféle parfümöt találtak, a másik két személy kézicsomagjából, pénztárcájából, valamint ruházata alól pedig összesen 39, ránézésre aranyból készült ékszer került elő. Az utasok elismerték, hogy az ékszereket külföldön vásárolták. Az ügyben kirendelt igazságügyi szakértő megállapította, hogy az ékszerek 14 karátosos aranyból készültek.

Az ékszerekkel és parfümökkel kapcsolatban az utasok bejelentési kötelezettségüknek nem tettek eleget, ezért költségvetési csalás bűntett elkövetésének gyanúja miatt a NAV pénzügyi nyomozói büntetőeljárást indítottak.