A chocoMe egyik Raffinée íze 2016-ban is a világ legjobbja lett – immár második alkalommal.

A chocoMe megszerezte második szakmai aranyérmét, mégpedig a világ legrangosabb nemzetközi szakmai verseny világbajnoki döntőjén, az International Chocolate Awards-on. Ezzel a világ legjobb magvas tejcsokoládés drazséja címet nyerte el.

A verseny világbajnokságának döntője és eredményhirdetése idén is Londonban, a The Chocolate Show-n került megrendezésre.

Az aranyérmes termék a chocoMe Raffinée mogyorós-tejcsokoládéval és őrölt Etióp harrar kávéval bevont Piemonte-i mogyoró.

A világversenyt megelőző kelet-európai regionális elődöntőn néhány héttel ezelőtt szintén aranyéremmel tüntették ki a Raffinée terméket, így már sejteni lehetett, hogy dobogós lesz a világbajnokság döntőjében.

„Arra nem számítottam, hogy a tavalyi évet követően (amikor a világ legjobb fehércsokoládés magvas drazséja címet nyertük el) idén is aranyéremmel térhetünk haza – mondta Mészáros Gábor, a chocoMe alapítója, tulajdonosa (a fotón jobbról a negyedik).

A chocoMe ezzel 32-re gyarapította a nemzetközi csokoládés szakmai elismeréseinek számát.

A londoni döntő zsűrijének elnöke, egyben a díj alapítója, Martin Christy, a Seventy% csokoládé-degusztációs portál szerkesztője – ma a világ egyik legismeretebb csokoládészakértője.

A cég kínai bemutatkozásáról itt olvashatnak interjút Mészáros Gáborral.