Az eredetileg tervezettnél fél évvel később, áprilisban kezdik el a termelést az Apollo Tyres indiai gumiabroncs-gyártó gyöngyöshalászi üzemében.

Az Apollo Tyres magyarországi gyárának áprilisi indulása némi késést jelent az eredeti tervekhez képest, ugyanis a gyár 2015 áprilisi alapkőletételén a cég alelnöke, Neeraj Kanwaar azt ígérte, hogy 18 hónappal később, azaz tavaly októberben legördülnek az első gumiabroncsok a gyártósorokról, később ezt az időpontot idén év elejére módosították – írja a Világgazdaság.

A társaság a lappal azt közölte, hogy a gyár már most négyszáz magasan képzett mérnököt, technikust és abroncsgyártó szakembert foglalkoztat. A lap úgy tudja, a teljes kapacitás elérésekor körülbelül 900-an dolgoznak majd az üzemben. Jelenleg a gépek telepítése zajlik, a cégnek ez az első Indián kívüli zöldmezős beruházása.

Az Apollo Tyres gyárában évente 5,5 millió abroncs készül majd személyautókra és kisteherautókra, 675 ezer darab pedig buszokra és tehergépjárművekre, a termékeiket elsősorban Európában értékesítik.