Az ADÓtraffipaxban frissen bejelentett operatív ellenőrzések közül több is akad, amelynek során a revizorok az Anyák napi, illetve ballagási virág- és ajándékárusítás szabályosságát vizsgálják.

Észak-Budapest: helyszíni ellenőrzések május 4-től 7-ig

2017. 18. hetében az Igazgatóság adóellenőrei kiemelt figyelmet fordítanak az idegenforgalmi szempontból frekventált területeken történő helyszíni ellenőrzésekre.  Ezen belül a főváros I. kerületében, a Várnegyedben végeznek az online pénztárgépek használatára, a bizonylat-kiállítás szabályszerűségére, és a foglalkoztatottak szabályos bejelentésére irányuló, valamint a közterületen történő értékesítésekre vonatkozó vizsgálatokat. Ugyanezen időszakban szintén hangsúlyt kapnak a külföldiek által látogatott belvárosi zenés-táncos szórakozóhelyeken végzett esti ellenőrzések is. Szintén ellenőrzésekre számíthatnak a héten a virág-, és ajándéktárgy értékesítését végző vállalkozások – tekintettel az Anyák napjára, valamint a közelgő ballagásokra.

Hajdú-Bihar megye

A NAV Hajdú-Bihar Megyei Adó- és Vámigazgatósága az operatív ellenőrzések helyszíneinek közzétételével szeretné felhívni az adózók figyelmét arra, hogy szabályos bizonylatokat állítsanak ki. (A közzétett adatok nem zárják ki azt, hogy máshol is lehetnek NAV ellenőrzések – figyelmeztet az igazgatóság.)

A 2017/18. heti operatív ellenőrzések tervezett helyszínei Hajdú-Bihar megyében:

  • május 4. csütörtök: Kokad, Álmosd, Bagamér
  • május 5. péntek: Debrecen

A NAV szakemberei az operatív ellenőrzésekkor elsősorban azt vizsgálják, hogy a kereskedők, szolgáltatók adnak-e szabályos bizonylatot, online pénztárgépeiket megfelelően használják-e, a vállalkozások bejelentik-e alkalmazottaikat.

Komárom-Esztergom megye

A Komárom-Esztergom Megyei Adó- és Vámigazgatóság munkatársai 2017. május 3. és május 14. között kiemelten a virág és dísznövény értékesítő tevékenységet folytató, kertészetet üzemeltető vállalkozásoknál fognak ellenőrzéseket végezni, az anyák napjához és a ballagásokhoz kapcsolódóan. A vizsgálatok során az adóellenőrök elsősorban a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az áruk eredetét vizsgálják.

Az országban jelenleg folyó vagy a következő napokban induló – előre bejelentett – ellenőrzések folyamatosan frissülő listája itt érhető el.