Új névről és fő tevékenységről, valamint több más fontos változásról döntöttek az EHEP Nyrt. részvényesei a társaság rendkívüli közgyűlésén, a vállalat Amixa Holding Nyrt. néven a jövőben vagyonkezelőként folytatja tevékenységét.

Az Amixa Holding Nyrt. új fő részvényese a Chantili Invest, amely Ádámosi György magánbefektető érdekeltségébe tartozik. A befektető nem tartja kizártnak, hogy tovább növelje a jelenleg 25 százalék alatti(23,55 százalékos) részesedését a vállalatban.

A közgyűlésen a tulajdonosok határoztak a részvények névértékének 40 forintról 20 forintra csökkentéséről, valamint az igazgatótanács felhatalmazásáról arra, hogy a társaság alaptőkéjét maximum 5 milliárd forintra felemelje.

A részvényesek öttagú igazgatótanácsot választottak, a testület a közgyűlést követően Prutkay Zoltánt választotta meg az igazgatótanács elnökének.

Prutkay Zoltán elmondta: rövidtávon az elmúlt években érdemi gazdálkodási tevékenységet nem végző társaság múltját kívánják lezárni, az ezzel kapcsolatban esetleg még szükséges lépéseket meghozni, amivel párhuzamosan kialakítják az Amixa hosszútávú stratégiáját. Az új igazgatótanács intenzív növekedést tervez.

A vállalat életében továbbra is fontos a BÉT-en való jelenlét és a tőkepiac nyújtotta forrásbevonási lehetőségek kihasználása. Prutkay Zoltán hozzátette, céljuk a jelenlegi standardból a BÉT prémium kategóriájába kerülni.

Az EHEP Nyrt. részvényeivel a Budapesti Értéktőzsde standard kategóriájában kereskednek, az elmúlt egy évben 930 és 2240 forint között mozgott a papír ára.

(Forrás: MTI)