Egyebek mellett már lejárt szavatosságú, állati takarmányozásra szánt élelmiszereket árultak emberi fogyasztásra abban az engedély nélküli boltban, amely egy törökszentmiklósi ház udvarán működött.

Illegális élelmiszerüzletet zárt be legutóbbi ellenőrzésén a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). A bolt egy törökszentmiklósi családi ház udvarán üzemelt. Az üzletben hűtést nem igénylő, részben helyben csomagolt élelmiszereket forgalmaztak, a kínálatban többek között nápolyi, chips és száraztészta szerepelt. Az ellenőrök a helyszínen több mint 240 kilogramm, többségében lejárt, illetve ismeretlen eredetű élelmiszert foglaltak le. A forgalmazott élelmiszerek egy része jelöletlen, azaz ismeretlen eredetű, más része pedig ugyan jelölt, de minőségmegőrzési idő nélküli, vagy lejárt volt. 

Az üzemeltető áruja egy részét egy családtagja takarmányforgalmazó cégétől szerezte be. A takarmányforgalmazó vállalkozás engedélyezett módon vásárolt fel lejárt minőségmegőrzési idejű, illetve gyártási selejtnek számító élelmiszereket takarmányozási célra. A termékek egy részét azonban nem állattartóknak értékesítette, hanem átadta a boltnak, hogy eladják a helyi lakosoknak. Az árukészlet másik részét a lédig (gasztro) kiszerelésű termékek adták. Ezeket a helyszínen kisebb kiszerelésbe átcsomagolva forgalmazta a „vállalkozó”, azonban az ehhez szükséges engedéllyel sem rendelkezett.

A Nébih szakemberei a lefoglalt termékeket azonnali hatállyal kivonták a forgalomból. Az eljárás folyamatban van, az ügyben több százezer forintos bírság várható. Az érintett cégek adatai elérhetők a jogsértés listán.