Lemondott az Alteo Energiaszolgáltató Nyrt. igazgatóságának elnöki posztjáról Kaderják Péter. Kaderják Péter államtitkári kinevezésére tekintettel vált meg tisztségétől, az állami tisztségviselők összeférhetetlenségére vonatkozó jogszabályi előírásoknak megfelelően.

Kaderják Péter nyolc évig volt az Alteo igazgatóságának tagja, majd elnöke. Távozásával a vállalatcsoport igazgatósága hat taggal továbbra is működőképes, a testület új elnökét várhatóan a legközelebbi igazgatósági ülésen megválasztják – írja közleményében az Alteo.

 Az Alteo hazai tulajdonban lévő energetikai szolgáltató és kereskedő vállalat, üzleti tevékenysége kiterjed a megújuló és a földgáz-energiahordozókon alapuló energiatermelésre, az energiakereskedelemre, valamint a vállalatok számára személyre szabott energetikai szolgáltatásokra és fejlesztésekre.

A cég 2017. évi árbevétele 18,4 milliárd forint volt, nettó eredménye  meghaladta a 900 millió forintot. Az Alteo a Budapesti Értéktőzsde standard kategóriájában jegzett társaság. Kedden 695 forinton zárt, az elmúlt egy évben a legmagasabb ára 815 forint, a legalacsonyabb 531 forint volt. (MTI)