Algériában elsősorban a mezőgazdaság és az élelmiszeripar, valamint az infrastrukturális beruházások, a vízipar, energetika, oktatás és szakképzés, illetve a turisztikai területén várják a befektetni szándékozó magyar vállalkozásokat.

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamarába (BKIK) látogató algériai üzleti delegációt Ryad Amour, az algériai kereskedelmi és iparkamara alelnöke vezette, akit Rachid Tigharghar, a Bouira megyei kereskedelmi kamara elnöke, az Amiralait tejipari vállalat ügyvezető igazgatója, és az Amour zöldségfeldolgozó üzem igazgatója is elkísért – derül ki a BKIK beszámolójából.

Az algériai kamarai delegáció jelezte, hogy elsősorban agráripari (mezőgazdaság és élelmiszeripar, azon belül is a zöldség-gyümölcs termesztés) infrastrukturális beruházás  és ingatlanipari, vízipari, energetikai, oktatási és szakképzési, valamint turisztikai területről várják a befektetni szándékozó  magyar vállalkozásokat és cégeket.

Az üzleti fórumon felszólat Pritz Helga, Magyarország algériai nagykövete, aki előadásában fontosnak tartotta kiemelni a két főváros közötti közvetlen légi járat beindítását, ami az üzleti vállalkozások részére nagyon fontos kritérium, valamint hangsúlyozta a kétoldalú energia ipari, oktatási-és felsőoktatási, agrár-és élelmiszeripari együttműködések további erősítését.

A nagyköveti beszédhez csatlakozott Abdelkader Dehendi, Algéria magyarországi nagykövete is, aki köszönetet mondott a kamarának az üzleti fórum megszervezéséhez, és a megjelent magyar cégképviselőknek a nagy érdeklődéshez.

A fórumot a Nemzeti Kereskedőház előadója, Nagy Boglárka zárta egy rövid szakmai prezentációval. Az esemény fő és egyben záró programjaként került sor a hatvan magyar vállalkozás és négy algériai cégvezető részvételével az algériai-magyar üzleti találkozóra, amely szerves folytatása a tavaly elkezdett kétoldalú kamarai együttműködésnek.