Már minden második Tesco-dolgozó vállalta, hogy részt vesz az áruházláncnál megalakult sztrájkbizottság közeljövőben tervezett akciójában, amennyiben a multi¬cég nem teljesíti a bér- és létszámemelésről szóló követeléseket.

Az utolsó pillanatig várt a Tesco menedzsmentje a munkavállalók által meghirdetett sztrájkkészültségben. Szerdán közölték a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete (KDFSZ) által megalapított sztrájkbizottsággal: megkapták a levelüket, és pénteken megkezdődhetnek az egyeztetések a kollektív bérvitában – értesült a Magyar Idők.

A sztrájkbizottság elnöke elmondta, felmérésük alapján már a boltok több mint 90 százaléka jelezte részvételi szándékát a munka­beszüntetésben, és minden második tescós dolgozó csatlakozni fog a sztrájkhoz.

Bubenkó Csabától közölte, vannak olyan áruházak, ahol a teljes állomány beszünteti majd a munkát. A munkavállalók nagyon elszántak, bár tartanak is az akciótól.

A sztrájkbizottság olyan napon tervezi elindítani a tiltakozást, amikor a statisztikák szerint a legnagyobb bevételre számíthatna az üzlet­lánc. Várhatóan néhány héten belül az adott hét második felére esik majd az általános sztrájk.