A hazai boxhotel-koncepció kevesebb, mint a felére rövidíti le a megtérülési időt, mivel az építési és a működtetési költségek jelentősen csökkennek.

A koncepció megalkotója, Vitkovics Péter és üzlettársa, Langmáhr Tamás bármilyen helyszínre adaptálható építési tervet dolgozott ki. Felhasználási területe rendkívül sokoldalú, hiszen a boxhotel belső felszereltségtől függően lehet szálloda, kollégium vagy munkásszálló, vagy bármilyen más közösségi szálláshely – olvasható a Turizmus Online-on.

A boxhotel teljes komfortot adó szálláshely, olcsón előállítható, rövid a megtérülési idővel, mindemellett kis helyigényű, bárhova telepíthető, szabadon bővíthető, 4 csillagos szállodai színvonalú teljesen berendezett hotelszobákból álló együttes.

A boxhotel ideális azok számára, akiknek egy-két éjszakás, olcsó, de szuperkomfortos szállásra van szükségük a reptereken, állomásokon, városközpontokban vagy konferencia-, vásárközpontokhoz közel. Fiatalabb korosztály számára ideális pihenőhelyet ad a párnapos átutazásokhoz, valamint fesztiválok helyszínére is telepíthető.

A beruházók számára is csábító, hiszen gazdaságosan előállítható, rövid, öt éven belüli a megtérülési ideje. Helyigénye kicsi, bárhová telepíthető, szabadon bővíthető. Egy 52 szobás hotel például elfér 400 négyzetméteren.