A hét üzleti programjai közül válogattunk.

Október 18. Építőipari fórum – Egyszerű bejelentés, felelősségbiztosítás, TSZSZ-tapasztalatok (Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, Veszprém, Radnóti tér 1.)

A fórum témái: az egyszerű bejelentés és annak az e-építési naplóhoz kapcsolódó sajátosságai, a kivitelezői és tervezői felelősségbiztosítás, amely 2017. szeptember 1-jétől bizonyos esetekben a villanyszerelési és vízműbekötési tevékenységet végzőknek is kötelező, valamint a Teljesítésigazolási Szakértői Szerv a tapasztalatain keresztül mutatja be a tervezéstől a kivitelezésen át a vitarendezési módokat.

Október 18. Mi a pálya? – Műszaki Pályaválasztó Fesztivál (Lauber Dezső Sportcsarnok; Pécs, Veress Endre utca 10.)

A Magyar Elektronikai Egyesület harmadik alkalommal szervezi meg a Műszaki Pályaválasztó Fesztivált. Elektromos járgányok élő show, szumózó robotok, 3D nyomtatás, mikrodrónok és még számos érdekesség, amikről eddig a diákok csak hallhattak vagy tanulhattak és most ők maguk is kipróbálhatják, működtethetik azokat. Többet között erről szól a Mi a pálya? – Műszaki Pályaválasztási Fesztivál, melynek célja, hogy a műszaki ágazati képzések iránt felkeltse a pályaválasztók érdeklődését.

Október 18. Digitális Turisztikai Workshop (Balaton Szabadidő és Konferencia Központ, Balatonfüred, Horváth Mihály u)

A Magyar Turisztikai Ügynökség a Google Magyarországgal közösen a digitális kompetenciák és készségek fejlesztésére turisztikai ágazati workshopokat kezdeményezett Budapesten, valamint három vidéki helyszínen. Az oktatások célja a digitális kompetenciák fejlesztése, hiszen az internet a gazdasági fejlődés egyik legfontosabb motorja, ezért fontos, hogy mind a profitorientált cégek, mind a nonprofit szervezetek, alkotók és kulturális intézmények részt vehessenek olyan képzéseken, amelyek fejlesztik digitális készségeiket.

Október 18. I. Vállalkozói Nap a Kamarában (CSMKIK Székház, Szeged, Párizsi krt. 8-12.)

Idén először, hagyományteremtő céllal rendezi meg a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Szolgáltató és Kereskedelmi Tagozata az Enterprise Europe Network szegedi irodájával együttműködve a Vállalkozók Napját.

Október 19. Tajvani–Magyar Üzletember-találkozó (Mercure Budapest Korona Hotel, Budapest, Kecskeméti u. 14.)

Kilenc cégből álló tajvani delegáció érkezik Magyarországra kereskedelmi kapcsolatok kiépítése céljából. A delegáció tagjai alapvetően az IT, smart city solutions, adatátvitel, megfigyelési eszközök, zöldenergia területeiről érkeznek.

Október 19. Adatvédelem és kárfelelősség a munkajogban (Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, Veszprém, Radnóti tér 1.)

Október 19. Pénz, de honnan? – Új pénz- és tőkeszerzési lehetőségek kkv-knak (Pécsi Kereskedelmi Központ, Pécs, Majorossy I. u. 36.)

Szó lesz többek között a már nem is olyan titokzatos 5 kockázati tőkeprogramról, a most sláger 100 százalékos vissza nem térítendő képzési pályázatról, a turisztikai ágazatot támogató Kisfaludy programról. Kínai befektetők, üzletemberek is üzleti kapcsolatokat keresnek magyar vállalkozásokkal. És persze az EU-pályázatok és az MFB-pontok is pénzt adnak, ha kérjük.

Október 19. A gazdaság és a szakképzés összefüggései – Felkészült munkaerő viszi előre a gazdaságot (Hódmezővásárhely MJV Polgármesteri Hivatal Díszterme, Kossuth tér. 1.)

Ahogy az ország egészében, Csongrád megyében is megnőtt a munkaerő-piaci igényekhez alkalmazkodni tudó szakképzett munkavállalók iránti kereslet. Rendezvényünk lehetőséget kíván biztosítani arra, hogy a változó gazdasági környezetben a szakmai képzést érintő változásokról tájékozódjunk, megismerjük Hódmezővásárhely és térsége gazdasági terveit, fogalmazzuk meg azokat a feladatokat, lehetőségeket, amelyek a közös szándék eredményeként erősíthetik a képzésben résztvevők felkészültségét, munkaerő-piaci kompetenciáit.

Október 20. Magyar–Román nyugdíjtanácsadó napok_Szeged (Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal, Debrecen, Hunyadi utca 13.)

A rendezvényt azoknak ajánlják, akik Magyarországon és Romániában is dolgoztak alkalmazottként, vagy vállalkozóként, illetve egyéb jogcím alapján szereztek/szereznek magyar- és román nyugdíjjogosultságot. A Tanácsadó napokon az érdeklődők személyre szóló tájékoztatást kaphatnak a nyugdíjjogosultságról, a nyugdíjba vonulás feltételeiről, az ügyintézési teendőkről, illetve – kérésre – a folyamatban lévő nyugdíjügyről is, tekintettel arra, hogy egy időben lesz jelen egy román és egy magyar nyugdíjszakember.

Október 20. Google Digitális Workshop Győr 2017 (Győr- Moson- Sopron  Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, Győr, Szent István utca 10/A.

A Google Magyarország társadalmi szerepvállalása jegyében 2017-ben elindította a Digital Workshop országos programot. A projekt célja a magyarországi kis- és közepes vállalkozások digitális felzárkóztatása annak érdekében, hogy bevételeiket az online területen is növelhessék. A Google a Digitális Workshop keretében egyszerű és érthető online tananyagokkal segíti azokat a kkv-kat, akik szeretnék jobban megismerni az internet adta lehetőségeket, így növelve forgalmukat.