A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara két nagyszabású agrárszakmai kiállítást is szervez 2017 első felében Pápán, illetve Mezőfalván.

A tradicionális Pápai Agrárexpo a Nyugat-Dunántúl legnagyobb mezőgazdasági kiállítása, ahová legutóbb, 2016-ban több mint tizenkétezren látogattak el – ami rekord látogatószámot jelent. A rendezvény főszervezője idén is a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) lesz, az eseménynek a Pápa Városi Sportcsarnok és a környező terület ad majd otthont, 2017. május 19-21. között.

A Pápa Város Önkormányzatának támogatásával megvalósuló Pápai Agrárexpón helyet kapnak a szakmai újdonságok, a gazdálkodók fórumokon vitathatják meg a különféle szakmai kihívásokat. A tervek szerint megrendezik – hasonlóan a tavalyi évhez – a Portfolio.hu agrárkonferenciáját is, melyen a vállalatvezetők, gazdák, a szakpolitika és a finanszírozói oldal képviselői közösen foglalkozhatnak a hazai agrárium legfontosabb aktualitásaival.

A szakmai programokon kívül különböző bemutatók és családi programok színesítik a rendezvényt. A kilátogatókat – az előzetes tervek szerint – egyebek közt mezőgép show, állatbemutató, termelői sátor, favágó show, gasztrofalu, szórakoztató és gyermekprogramok, illetve vadásznap is várja.

A Fejér megyei Mezőfalva ad majd otthont a kamara idei másik nagyrendezvényének, az I. NAK Szántóföldi Napoknak, melynek stratégiai partnere a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetsége (MEGFOSZ). Az igazán újszerű és egyedi országos rendezvényre június 1-2-án kerül sor.

Több mint tízezer négyzetméteren gépkiállítók, mikroparcellás és demoparcellás növénybemutató, vetéstechnikai bemutató, nagyszabású szántóföldigép-show várja az érdeklődőket.

A NAK – ahogy az utóbbi időszakban már megszokottá vált – az év folyamán saját standdal lesz jelen a Budapesti Vásárközpont mezőgazdasági és élelmiszeripari témájú kiállításain, továbbá számos vidéki rendezvényen.