Skandinávia és Afrika vokális zenéje áll a budapesti Várkert Bazárban péntektől vasárnapig zajló A Cappella Fesztivál középpontjában.

A rendezvényen finn és svéd lánykvartettek, zimbabwei és Burkina Faso-i produkciók mellett bolgár és grúz együttesek is fellépnek, a műfaj hazai legjobbjai közül a Full Moont és a Jazzationt is láthatja a közönség. A rendezvényen mutatja be új lemezét a Tuuletar, a beatboxot a népi éneklés hagyományaival és urbánus ütemekkel ötvöző finn női vokálegyüttes – közölte az esemény kommunikációjával foglalkozó cég az MTI-vel.

A Kongero a svéd, a bolgár Abagar Quartet az észak-trákiai, a Bécsben élő, zimbabwei származású énekes-dalszerző Vusa Mkhaya együttese a dél-afrikai isicathamiya, az Alaverdi férfikvartett pedig a grúz polifónia hagyományát mutatja be. A zárónap sztárvendége Mamadou Diabate, aki saját szerzeményei mellett a Sambla és Tusia népek zenei hagyományait eleveníti meg. Diabate vasárnap a Romengo-val lép fel, akikkel egy kalkuttai fesztiválon kötött barátságot. Ez az első alkalom, ahol Diabate közösen játszik a magyarországi oláh cigány zene nemzetközi hírű zenekarával. 

A II. Budapest A Cappella Fesztivál idén a Dunapest kortárs összművészeti rendezvénysorozatnak is része. A fesztivált a Várkert Bazár Öntőház udvarán rendezi a tavaly a Womexet is Budapestre hozó Hangvető.