Adventi ünnep a Bazilikánál, Flora Virágfesztivál és Keceli Országos Fazekas Kiállítás, Advent az etyeki Gasztrosétányon, Tetoválók éjszakája, Ezoterikus Karácsonyi Fesztivál, Saturnalia, TerraPlaza Terrarisztika és Akvarisztika Expo: programajánlataink december első hetére.

November 29. – 2017. január 2. Adventi ünnep a Bazilikánál (Budapest)

Minden nap ingyenes korcsolyapálya várja a gyermekeket 14 éves korig, ahol ingyenes korcsolyabérlésre is lehetőség nyílik, valamint hétvégente ingyenes korcsolyaoktatáson is részt vehetnek a kicsik. A Bazilika homlokzata minden nap sötétedéstől pompás fényárba borul, hogy a látogatók Közép-Európa egyik legnagyobb 3D-s fényjátékát tekinthessék meg. Egyedülálló kulturális programsorozattal, kézműves foglalkozásokkal és meglepetés koncertekkel is kedveskednek a látogatóknak.

December 2–4. 30. Flora Virágfesztivál és 14. Keceli Országos Fazekas Kiállítás (Kecel)

A rendezvényre az ország minden tájáról érkeznek virágkötők, virágtermelők, fazekas- és népi mesterek. Kötészeti bemutatók, fazekas kiállítás, képzőművészeti vásár, mesterségek bemutatója, cserépvásár, játszóház, kisállat kiállítás, borkóstoló, pálinkakóstoló, virág és dísznövényvásár, ajándékvásár várja a Flora Virágfesztiválra és a Keceli Országos Fazekas Kiállításra látogatókat.

December 3. Advent az etyeki Gasztrosétányon

A karácsonyvárás jegyében december 3-án, 10 órától nyitott pincékkel várja vendégeit az etyeki Gasztrosétány. A téli időszaknak megfelelően, igazi toros ételekkel készülnek a helyiek és lesz mákos és diós bejgli, püspökkenyér és méteres kalács is!

December 3–4. 5. Tetoválók éjszakája (Budapest)

A tetoválást kedvelő közönséget ismét a Dürlin/Dürer kert helyszínekre invitálják, ahol több mint 100 tetováló próbál meg ajándékmintáival örömet szerezni a kilátogató vendégeknek.

December 4. 20. Ezoterikus Karácsonyi Fesztivál (Budapest)

Az Ezoterikus Karácsonyi Fesztivál Magyarország legnagyobb természetgyógyászati kiállítása és vására. A már megszokott helyen, a Villányi úti Konferencia Központban, érdekes előadásokkal, színes programokkal és vásárral várják a látogatókat.

December 4. Saturnalia (Budapest)

Az Aquincumi Múzeum és az Aquincum Baráti Kör Saturnusnak, az idő urának vidám ünnepét, a modern karácsony ősét egy ingyenes rendezvény keretén belül színes programokkal kívánja feleleveníteni. A látogatókat áldozatbemutatás, hagyományőrző bemutató, ókori lakoma, kézműves termékek vására, a gyermekeket római játékok és színházi előadás, kézműves foglalkozás várja.

December 4. TerraPlaza Terrarisztika és Akvarisztika Expo (Budapest)

Több mint 100 magyar és külföldi kiállító a Lurdyban. A TerraPlaza látogatói találkozhatnak extrém ritka hüllőkkel, amilyenek pl. a hegyi kaméleonfajok vagy az ausztrál törpe gekkók, de több száz különféle madárpókfajt, botsáskát, óriásbogarakat is megnézhetnek. Akinek ez sem elég, Közép-Európa akvarisztikájának színe javát is megcsodálhatja.