Elindult az idei EY Iinside Adóverseny, amelyre felsőbb éves és frissen végzett jogász és közgazdászhallgatók jelentkezését várják. A nemzetközi esettanulmány-verseny hazai fordulójára március 20-ig lehet beküldeni a pályamunkákat.

Immár tízedik alkalommal rendezi meg a Magyarországon egyedülálló Adóversenyt az EY. A pályázók feladata egy valós ügyfélmegbízáson alapuló esettanulmány elkészítése. A diákok munkájuk során szakmai segítséget is kapnak az EY szakértőitől, bepillantást nyerve az adótanácsadás világába.„Az adótanácsadó-szakma a rátermett pályakezdők számára páratlan lehetőséget biztosít, hogy változatos megbízásokon dolgozva sikeres karriert építsenek Magyarországon, vagy akár nemzetközi szinten is. Az Adóverseny célja, hogy mielőbb felfedezze a következő generáció tehetséges szakértőit” – mondta Rencz Botond, az EY Magyarország vezérigazgatója.

A verseny részletei a www.adoverseny.hu weboldalon találhatók meg. A jelentkezők 2016. március 20-ig adhatják le pályamunkáikat. A hazai döntő össznyereménye idén nettó 900 ezer forint, valamint részvételi lehetőség „Az Év Ifjú Adószakembere” („Young Tax Professional of the Year”) nemzetközi verseny amszterdami döntőjén. A globális verseny győztese 30 napos világkörüli utat nyer, amely során ellátogathat Londonba, Washingtonba és Hong Kong-ba, így a legkiválóbb nemzetközi szakemberektől lesheti el a szakma fortélyait. 

A tavaly hazánkban győztes Borsos Tünde Petra, a Corvinus Egyetem akkori végzős hallgatója az EY nemzetközi adóversenyén is dobogós helyezést ért el (második lett), így nyereményként a londoni EY-nál próbálhatja ki magát, de már most is adótanácsadóként építi karrierjét a cég budapesti irodájában. A világversenyt 2012-ben a magyar Osikovicz Edit Ágnes nyerte, aki akkor a négynapos bostoni megmérettetésen húsz ország legjobbjait utasította maga mögé. Jelenleg felváltva az EY budapesti és New York-i irodáiban dolgozik adótanácsadóként.